29. maj 2024

Pigen fra Kundby er dømt for forsøg på terror. (Privatfoto).

Ifølge anklageskriftet ville den 16-årige pige fra Kundby angribe Sydskolen i Fårevejle i forbindelse med en gallafest for skolens ældste elever. (Privatfoto).
Ifølge anklageskriftet ville den 16-årige pige fra Kundby angribe Sydskolen i Fårevejle i forbindelse med en gallafest for skolens ældste elever. (Privatfoto).

Den 16-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for to forsøg på terror, ville angribe Sydskolen i Fårevejle samme dag, som der var gallafest for de ældste elever. Det skriver DR.dk, som har fået aktindsigt i anklageskriftet mod pigen.

Det er, ifølge anklageskriftet, politiets teori, at pigen ville sprænge en hjemmelavet bombe i forbindelse med festen, som blev afholdt den 8. januar 2016. Men af en eller anden grund, modtog hun aldrig ordre om, at udføre planen. Hvem der skulle give odren, er uklart.

Heller ikke et andet angreb blev til noget. Pigen er også tiltalt for, at ville lave terror mod den jødiske Carolineskolen i København. Det skulle være udført den 8. februar.

Pigen, der dengang var 15 år gammel, blev anholdt den 13. januar 2016 i familiens hjem i Kundby. Forsvarets bomberyddere deltog i ransagningen.

Det er politiets opfattelse, at pigen forsøgte at fremstille sprængstoffet TATP – også kendt som Acetoneperoxid. Sprængstoffet, med tilnavnet “Satans moder”, er forholdsvis let at fremstille af kemikalier, som kan købes frit, men samtidig utroligt ustabilt.