Lasse fra Holbæk får vigtig erhvervserfaring i München

Lasse Birch har taget et års arbejde i München inden turen går videre til Australien. (Privatfoto)

Lasse Birch har taget et års arbejde i München inden turen går videre til Australien. (Privatfoto)

23-årige Lasse fra Holbæk er søgt væk fra Danmark, for at få erhvervserfaring og spændenede oplevelser på CV’et. Inden turen går til Australien for at forfølge en kandidat i finansiering, står den derfor på et år som fuldtidsmedarbejder i München.

Lasse er opvokset i Holbæk, har gået på Stenhus Kostskole og HTX i Holbæk ,indtil han flyttede til København, for at læse sin bachelor på CBS. Ydermere blev Lasse som ung håndboldspiller udtaget til talentholdet i Holbæk Håndboldklub, hvor han spillede, indtil en skade satte en stopper for karrieren.

Nye oplevelser og praktisk erfaring trak
– Kort efter jeg var færdig med min bachelor på CBS, kom jeg tilfældigvis i kontakt med Mads Bukholt, der arbejder som direktør i Cuponation, hernede i München. Mads manglede unge mennesker til det danske team hernede, og selvom jeg netop var blevet optaget på mit drømmestudie i Australien, var jeg ikke i tvivl, om at det var det helt rigtige at gøre, fortæller Lasse.

To uger senere sad Lasse på et fly til München. Kufferten var pakket, lejligheden opsagt og kandidaten i Australien udsat med et år.

– Udannelse er vigtig, men jeg tror praktisk erfaring og netværk, bliver afgørende min fremtidige karriere. Et år i en stor virksomhed i udandet, er en helt unik mulighed for at styrke min karriere på de punkter. Min drøm er en karriere indenfor den finansielle verden, der er i høj grad er internationalt præget. München et finansielt hotspot i Tyskland, og jeg arbejder dagligt sammen med over 30 nationaliteter her i Cuponation – det er enormt lærerigt, og en fantastisk oplevelse jeg ikke ville være foruden.

Ude godt men hjemme er nu alligevel bedst
Selvom Lasse har en enorm udenlandstrang, betyder Danmark, og i høj grad Holbæk, meget for ham.
– Ja, jeg er ung og vil gerne prøve en masse af og få en masse erfaring i udlandet , men Holbæk er en kæmpe del af mig som person, og jeg er ret sikker på at jeg skal stifte familie i Holbæk – når tiden engang er inde.

– Desuden elsker jeg at gå ture langs havnen i Holbæk, og den mulighed er jeg ikke sikker på jeg kan undvære i længden, fortæller Lasse.

Artiklen er skrevet af gæsteskribent Bjarke Bierring Kristoffersen.

Denne artikel er publiceret den 6. februar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply