Nyt takstsystem i den offentlige trafik

Arkivfoto: Rolf Larsen.

Arkivfoto: Rolf Larsen.


Fra i morgen bliver fire takstsystemer i den offentlige trafik på Sjælland, Lolland-Falsters og Møn til ét og det betyder ændrede priser.

De fire oprindelige takstsystemer havde forskellige priser, billetter og rabatordninger på tværs af tog, bus og metro. Fra i morgen, søndag den 15. januar, får den nye samlede takstsystem ens priser, rejseregler og billettyper.

I vores område betyder det, at rejsekortet (voksen/barn) altid være ca. 25-40% billigere end enkeltbilletten. Derudover forenkles diverse rabatter på rejsekortet også, sådan at der fra den 15. januar kun gælder én rabat på alle rejser med rejsekort, nemlig 20% rabat uden for myldretiden, uanset hvor du rejser inden for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Ændringerne har ingen betydning hvis man rejser i andre landsdele (Jylland, Fyn, Bornholm) eller mellem landsdele – altså Jylland, Fyn, Bornholm til/fra Sjælland. Øresundbillet- samt udlandspriser og -regler er heller ikke berørt.

Du kan læse mere om det nye takstsystem, billeter, rejsekort, pendlerkort og priser på www.dsb.dk og www.dinoffentligetransport.dk.

Denne artikel er publiceret den 14. januar 2017 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply