Socialt Nytårsløb i Holbæk

Nytårsaftensdag er der socialt Nytårsløb til fordel for Børnecancerfonden. PRfoto: HLMK.

Nytårsaftensdag er der socialt Nytårsløb til fordel for Børnecancerfonden. PRfoto: HLMK.


For 7. år i træk afholder Holbæk Løbe- og Motionsklub Socialt Nytårsløb i Holbæk om formiddagen den 31. december – nytårsaftensdag.

Løbet er arrangeret i samarbejde med Holbæk Cykelsport – Team Rynkeby Holbæk/Børnecancerfonden og hele overskuddet fra løbet går til Børnecancerfonden. På den måde kan man være med til at hjælpe en masse børn og deres familier.

Løbet er vokset år for år og sidste år blev omkring 800 deltagere sendt ud på ruterne. For selvom nytårsaftensdag er travl for mange, tager folk alligevel tid til at mødes for både at være sociale og ønske hinanden godt nytår, men også for at støtte det gode formål.

Løbet gav sidste år et overskud på godt 59.000 kroner, som blev doneret til Børnecancerfonden.

Gælder ikke om at komme først
Der er som sagt tale om et socialt nytårsløb og det betyder, at det ikke gælder om at komme først. Man løber, går eller cykler samlet i grupper, hvor der er “fartholdere”, som sørger for at holde tempoet.

Det er Holbæk Løbe- og Motionsklub, som stiller med fartholdere til gang og løb, mens Holbæk Cykelsport stiller med ryttere, der cykler socialt i grupper. Disse fartholdere har den opgave, at føre gruppen igennem løbet på en bestemt kilometertid.

Man kan f.eks gå distancen 3 km med en gennemsnitshastighed på 15 min. pr. kilometer eller gå de 5 km på 12 mi./km. Vælger man at løbe, er distancerne henholdsvis 5,275 km, 10,550 km og 21,1 km. Dem der løber længst har et starttidspunkt, der ligger tidligere end dem, der ikke løber så langt.
Vil man cykle, er der lavet en rute på 25 km, der køres på asfalt og grusstier MTB. Denne gruppe kører med et snit på 18 km/timen.
For dem, der vil have lidt større udfordringer, er der en gruppe, der cykler 45 km med en gennemsnitsfart på 20 km/timen samt 22 km/time.

Formålet er, at alle deltagere kommer fælles i mål omkring kl. 11.45, og samles på Elværket, hvor alle deltagere og hjælpere ønsker hinanden et godt og lykkebringende nytår.

Der er start og mål ved Elværket og starttidspunkterne afhænger af distancen man skal ud på. Der er depoter undervejs med vand, energidrik, kage, frugt og slik. Der serveres herudover kaffe, sodavand, champagne, øl og kransekage når alle er i mål.

Prisen for at deltage i løbet er kr. 115,00 for voksne og børn og kr. 65,00 for børn under 15 år på familie ruten.

Se mere om løbet og tilmelding på www.holbaek-lmk.dk

Denne artikel er publiceret den 19. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply