Efter massefyringer og millionbesparelser: Kommune betaler cykelløb for at komme til Holbæk

Fra venstre: Jens Albagaard, idræts- og foreningskonsulent i Holbæk Kommune – Jonas Walter Petersen, chef for Holbæk Byforum – Brian Ahlquist, kultur- og fritidschef i Holbæk Kommune – Michael Abrahamsen, formand for Svinninge Lokalforum – Søren Kjærsgaard, borgmester – Emrah Tuncer, formand for Udvalget ”Kultur, fritid og fællesskab” – Claus Westergaard, turismechef i Holbæk Erhvervsforum – Benny Stillhoff Nielsen, formand for Holbæk Cykle Sport – Jens Andersen, ejer af Eiland Electric (sponsor) – Jens Kasler, eventmanager i Danmarks Cykle Union – Henning Juhl Jessen, direktør i Spar Nord Holbæk (sponsor) og ryttere fra Holbæk Cykle Sport. PRfoto.

Fra venstre: Jens Albagaard, idræts- og foreningskonsulent i Holbæk Kommune – Jonas Walter Petersen, chef for Holbæk Byforum – Brian Ahlquist, kultur- og fritidschef i Holbæk Kommune – Michael Abrahamsen, formand for Svinninge Lokalforum – Søren Kjærsgaard, borgmester – Emrah Tuncer, formand for Udvalget ”Kultur, fritid og fællesskab” – Claus Westergaard, turismechef i Holbæk Erhvervsforum – Benny Stillhoff Nielsen, formand for Holbæk Cykle Sport – Jens Andersen, ejer af Eiland Electric (sponsor) – Jens Kasler, eventmanager i Danmarks Cykle Union – Henning Juhl Jessen, direktør i Spar Nord Holbæk (sponsor) og ryttere fra Holbæk Cykle Sport. PRfoto.


Det er kun en måned siden, at byrådet måtte fyre knap 100 medarbejdere og nedlægge 300 stillinger på grund af enorme økonomiske problemer, der krævede besparelser for 204 millioner kroner. Alligevel har man nu besluttet, at betale for, at få et cykelløb til Holbæk til august næste år.

Det koster 250.000 kroner at få cykelløbet UCI Gran Fondo til Holbæk, penge som Danmarks Cykel Union skal have for to dages cykling; en enkeltstart, der køres om lørdagen, og et linjeløb, der køres om søndagen.

Udvalget “Kultur, Fritid og Fællesskab” har besluttet at man vil betale halvdelen af prisen, 125.000 kroner. Pengene skal tages fra ”Eventpuljen”.

Samtidig foreslås det, at de resterende 125.000 kr. fundraises via lokal deltagerbetaling, sponsorer og lignende. Allerede nu, er medlemmer af Holbæk Erhvervsforum blevet opfordret til at gå ind i projektet som sponsorer.

Glæder sig over at få cykelløbet til Holbæk
Formand for Udvalget ”Kultur, Fritid og Fællesskab”, Emrah Tuncer (R) glæder sig over

– Vi er rigtig glade for events, der kan glæde borgere i lokalområderne og samtidig skabe positiv opmærksomhed omkring vores kommune. Vi har tidligere haft stor fornøjelse af de store cykelløb, og det har altid været en folkefest. Så vi glæder os meget til at tage imod et løb som Gran Fondo Denmark, siger Emrah Tuncer.

Borgmester Søren Kjærsgaard (V) glæder sig over opbakningen til cykelløbet:

– Der er god grund til at takke vores samarbejdspartnere. Det havde ikke være muligt at få Gran Fondo Denmark til kommunen uden stærk opbakning fra lokalområderne, Danmarks Cykle Union, Sport Event Danmark samt de lokale sponsorer Sparekassen Sjælland, Spar Nord og Eiland Electric. De fortjener alle en stor tak for at bakke op om arrangementet.

Rundt i lokalområdet
UCI Gran Fondo foregår i weekenden 12. og 13. august næste år. Om lørdagen køres enkeltstart på en 25 km lang helt lukket rute i Holbæk og søndag vil linjeløbet tage rytterne gennem både Svinninge, Mørkøv, Jyderup, Tuse Næs, Store Merløse og Holbæk.

Der køres ved Gran Fondo Denmark i aldersgrupperne, Men & Women; 19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-70, 70+.

Gran Fondo Denmark er et af i alt 19 kvalifikationsløb på den Internationale Cykle Unions 2017 UCI Gran Fondo World Series-kalender. De 25 procent bedst placerede i hver aldersklasse ved Gran Fondo Denmark sikrer sig en startplads ved UCI Gran Fondo World Championships, der i 2017 køres i Albi, Frankrig.

Foruden Gran Fondo-løbene lørdag og søndag, køres i forbindelse med arrangementet også Junior Cup-enkeltstart lørdag, mens Herre Eliten kører en PostNord Cup-afdeling søndag.

Denne artikel er publiceret den 5. december 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Man kan behandle vores gamle.handikappet.børn og udsatte på et minimum til tider under minimum om man kan vælge at bruge, alt for mange penge på cykel, Kina, skvulp og musikevents.
  Det er et spørgsmål om hvad man politisk prioterer.

 • Per Thomsen

  Ingen er forpligtet udover sine evner

 • jesper

  Bemærk formanden for Sports- og fritidsudvalget Emrah Tuncer (B) udtaler bl.a. : Vi er rigtig glade for events…. vi har tidligere haft stor fornøjelse af de store cykelløb.
  Det kan ikke undrer en , for så snart det drejer sig om sport åbner Emrah gerne for pengepungen , til trods for kommunens økonomi. Sådan var det også for to år siden, da kommunen brugte 300000 kr. på ” TV2 på tour”, hvor Tv2 skulle vise et indslag om Holbæk, samt de havde sat storskærme op på havnen . Min redaktør og jeg var ved havnen og mødte bl.a Emrah Tuncer , som lidt hårdt presset måtte indrømme der var meget langt mellem tilskuerne. Selv Emrahs partiorgan NVN havde ved at se successen . En anden politiker vi mødte fra socialdemokratiet sagde : Det må vist kaldes en fiasko af rang. Vihar set på seertallene , som stort set var på det halve af normale seertal , mens man sendte indslaget fra Holbæk
  Her er dokumentationen :
  http://holbaekonline.dk/2014/07/10/kultur-og-fritidsformand-om-tv2-paa-tour-det-var-en-succes/
  http://holbaekonline.dk/2014/07/16/saa-mange-saa-tv2-paa-tour-fra-holbaek-i-fjernsynet/
  Både Emrah Tuncer og formanden for vækstudvalget har en tyrkertro på events sætter Holbæk på landkortet, men senest har Kurt Næsted dog måttet erkende at kommunens mange “kineserier” mest af alt har været snak og snak og rejser til Kina, men meget konkret er der ikke kommet ud af det.
  Direktør Lars Nielsen Visit Vestsjælland har i et Tv-interview hos vores søster-TV-kanal udtalt : Events sætter ikke en by eller et område på landkortet, men skaber en oplevelse for områdets faste beboere og de turister der tilfældig opholder sig der.
  Om det er vore to udvalg eller Lars Nielsen, der professionelt ved mest om at sætte et område på landkortet, vil jeg lade vore læsere selv afgøre.

 • Allan

  Dette viser endnu engang at borgmesteren ikke fatter noget. Vi ved godt at de radikale ikke gør, men at vester her i Holbæk er lige så dårlig som Lars Ulykke.

  Man kan vel få en del bleer for 250.000

 • Henrik Larsen

  Tror ikke det fordi borgmesteren ikke fatter noget. Jeg tror sgu’ han er skide ligeglad med de ansatte i kommune og skatteborgerne. Han skærer hårdt ned med den ene hånd og giver gaver til vennerne i sportsklubberne med den anden.

Leave a Reply