Lokale folketingsmedlemmer siger nej til brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen

Rasmus Horn Langhoff er bekymret over udsigten til mulig brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen. PRfoto.

Rasmus Horn Langhoff er bekymret over udsigten til mulig brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen. PRfoto.

Regeringens overvejelser om at indføre brugerbetaling på bl.a. Kalundborgmotorvejen får nu de to lokalvalgte Socialdemokratiske folketingsmedlemmer Kaare Dybvad og Rasmus Horn Langhoff til at indkalde transportministeren i samråd.

I regeringensgrundlaget står der om bl.a. Kalundborgmotorvejen:

“Regeringen ønsker at bygge videre på erfaringerne fra projektet for bygning af Kron­prinsesse Marys Bro ved Frederikssund og undersøge mulighederne for hel eller delvis brugerfinansiering af konkrete nye infrastrukturprojekter”.

Den idé vækker bekymring hos de to socialdemokratiske folketingsmedlemmer:

Kaare Dybvad. PRfoto: Steen Brogaard.

Kaare Dybvad. PRfoto: Steen Brogaard.


– Regeringen overvejer alvorligt af indføre betalingsafgift på Kalundborgmotorvejen, altså en Vestsjællandsk betalingsring, som skal ramme de mange vestsjællandske pendlere og virksomheder. Det må jeg på det skarpeste fraråde, det vil skade Vestsjælland, siger Rasmus Horn Langhoff.

De to folketingsmedlemmer indkalder nu transportministeren i åbent samråd i transportudvalget, for at få klarhed i sagen, bl.a. om der kommer brugerbetaling på Kalundborgmotorvejen, hvor meget det i givet fald skal koste at køre ind i Vestsjælland, samt hvor regeringen agter at opføre evt. betalingsanlæg.

– Den nye regering stiller Vestsjælland dårligere end alle andre landsdele, selvom det netop er her, der bliver skabt nye arbejdspladser. Derfor bliver det den nye transportministers første opgave at forklare sig i den her sag, siger Kaare Dybvad.

Denne artikel er publiceret den 29. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply