Kommunen har nået klimamål før tid

Grafik: PeteLinforth / Pixabay

Tre år før tid har Holbæk Kommune nået sit mål om at nedbringe CO2 udledningen med omkring 4000 ton i forhold til 2009.

Holbæk Kommunes grønne regnskab for 2015 viser at kommunen har nået målene i den klimakommuneaftale, den indgik med Danmarks Naturfredningsforening i 2009.

Målet var en reduktion fra niveauet i 2009, hvor Holbæk Kommune udledte 15.509 tons, til 11.437 ton i 2018. Det svarer til en årlig reduktion på 3 procent.
Men resultatet i det grønne regnskab for 2015 landede altså helt nede på 10.866 tons.

– Det er et supergodt resultat for miljøet og for kommunen. Det er vigtigt, at vi som en stor virksomhed og storforbruger af energi tager et ansvar for miljøet. Samtidig sparer vi jo også penge ved at vælge de miljørigtige løsninger, siger John Harpøth, der er formand for Udvalget for Klima og miljø i Holbæk Kommune.

Holbæk Kommune har faktisk også på nær 142 tons opnået sit eget effektmål for 2019. Dermed er det ifølge udvalgsformanden tid til at kigge fremad.

– Det er klart, at når vi ser så gode resultater allerede nu, så giver det blod på tanden for at komme endnu videre. Derfor vil vi nu også i udvalget drøfte, hvordan vi kan sætte nye mål på det her område, siger John Harpøth.

De gode resultater dækker over en reduktion i CO2-udledningen på hele 10,3 procent i år og det samme sidste år. Holbæk Kommune er hjulpet af, at CO2 udledningen fra den nationale el-produktion er blevet mindre. Men indførelsen af LED i vejbelysningen i 2015 har også bidraget kraftigt med en reduktion på hele 1.392 tons.

Det grønne regnskab gælder kun Holbæk Kommune som organisation. Udledningen fra private husholdninger, erhvervsvirksomheder og andet tæller altså ikke med i opgørelsen.

Denne artikel er publiceret den 29. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply