Spillemandsjul i Holmstrup Kirke i Jyderup

De Nordiske Spillemænd får følgeskab af Gitta-Maria Sjöberg. PRfoto.

De Nordiske Spillemænd får følgeskab af Gitta-Maria Sjöberg. PRfoto.


Søndag klokken 16 er der julekoncert i Holmstrup kirke i Jyderup.

De medvirkende er Gitta-Maria Sjöberg – hun er svensker af fødsel, men bor nu i Danmark og de Nordiske Spillemænd. Når man hører ordet spillemænd tænker man på lokale spillemænd som ikke altid rammer den rigtige tone og akkompagner folkedansere m.m. Men de Nordiske Spillemænd er professionelle musikere som holder af den nordiske spillemandstone, og tre af de medvirkende har undertegnede ,mens jeg boede i Nordsjælland, oplevet som musikere i enten Radiosymfoniorkestret, Sjællænderne og det kgl. Kapel. Læs hvad de skriver på Deres hjemmeside :

De Nordiske Spillemænd blev dannet i 1973 af fem klassisk uddannede musikere i fælles glæde over den nordiske folkemusik, som de har tilført et usædvanligt, raffineret klassisk tonesprog. De har bevaret folkemusikkens klang og lydbillede, men med en tydelig kammermusikalsk karakter. Ikke mindst i samarbejdet med operasanger ved Det Kongelige Teater, Gitta-Maria Sjöberg. De har givet folkemusikken en ekstra lyrisk og dramatisk dimension af – ja, dimensioner.

Legende hopsaer og svingende polkaer rummer på én gang lyse nordiske somre og mørke svenske skove. Ensemblet står selv for de fleste arrangementer. Foruden det mere traditionelle repertoire inden for folkemusik, har De Nordiske Spillemænd også udført kompositionsmusik, dog stadig med benene plantet i den nordiske folklore. Flere danske komponister har komponeret specielt til ensemblet.

Holbaekonline.dk har fået tilladelse til at optage koncerten til vores tv-kanal og den vil derfor blive sendt i løbet af december måned på LokalKanalen.

Info:
De Nordiske Spillemænd og Gitta-Maria Sjöberg
Dato: Søndag d. 27. november 2016, kl. 16.00
Sted: Holmstrup Kirke, Holmstrup Byvej 7A, 4450 Jyderup
Fri entré

Denne artikel er publiceret den 26. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply