Tre teenagere fra Holbæk idømt hårde domme

Arkivfoto: Michael Johannessen.

Arkivfoto: Michael Johannessen.


I går blev der afsagt dom i en omfatterende sag på mere 35 forhold mod tre store drenge på henholdsvis 17, 16 og 16 år.

Dommen faldt ved Retten i Holbæk.

Drengen på 17 år blev idømt fængsel i 8 måneder, og de to drenge på 16 år blev begge idømt ungdomssanktion, der indebærer anbringelse på en institution, hvor de skal gennemgå en længerevarende socialpædagogisk behandling. De to 16-årige blev derudover betinget udvist af Danmark.

Den ældste dreng på 17 år blev dømt for røveri og hæleri, og de to yngste på 16 år blev dømt for en lang række af forhold, bl.a. røveri, afpresning, vold, trusler og blufærdighedskrænkelse. Forholdene blev begået i Holbæk, Jyderup og Hørve, og var hovedsagligt rettet mod unge medborgere i alderen 15-20 år.

– Jeg er meget tilfreds med dommen. Retten har i vidt omfang fulgt anklagemyndighedens påstand i forhold til både skyld og straf. Fælles for de mange forhold er, at retten dømte primært på baggrund af vidneforklaringer fra de unge mennesker. Det viser, at det er meget vigtigt, at man tør stå frem og fortælle om, hvad man selv eller en ven eller veninde er blevet udsat for, siger anklagerfuldmægtig Henrik Smedegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

De tre dømte har alle været varetægtsfængslet siden slutningen af juli måned. Alle tre modtog dommen, og de to yngste sidder fortsat fængslet, indtil ungdomssanktionen kan sættes i gang.

Ballade i retten
I forlængelse af domsafsigelsen opstod der tumult i og uden for retsbygningen i Holbæk. Ca. 25 personer var ophidsede og sparkede til stole i bygningen og der blev givet verbale trusler mod det tilstedeværende politi. En 17-årig dreng fra Holbæk var så sur på politiet, at han kaldte politiet for forskellige nedladende ting og han blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Politiet og en hundepatrulje, der også var til stede, fik lagt en dæmper på den ophidsede flok, så de dømte kunne føres bort fra retsbygningen.

Denne artikel er publiceret den 23. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply