Læserbrev: Tillid til kommunens ansatte

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Tillid til kommunens ansatte

Et flertal i kommunalbestyrelsen i Holbæk havde den 6. september besluttet at sygeplejen på plejehjemmet Fjordstjernen skulle varetages af kommunalt personale med udgangspunkt fra plejehjemmet på Samsøvej. Denne beslutning blev vedtaget, selv om partiet Venstre stemte imod. Beslutningen blev taget af et flertal bl. a. fordi kommunens eget personale kan klare opgaven 2,3 millioner kr. billigere end Fjordstjernens første bud. Efterfølgende meddelte Fjordstjernen, at de skam kan klare opgaven til samme pris. Uhørt, at en tilbudsgiver pludselig kommer med nyt tilbud, når der først er afgivet et bud.
laeserbrev-500px
Hr. Willy Lisby fra partiet Venstre stillede ved sidste kommunalbestyrelsesmøde forslag om, at hele sagen skulle gå om efter et intensivt lobbyarbejde fra ledelse og ansatte på Fjordstjernen. Dette er ganske uhørt og uden for normal praksis. Hr. Willy Lisby gav som begrundelse, at beslutningen skulle have været i høring i handicapudvalget. Ansvaret for at dette ikke skete, hviler på formanden for udvalget, hvor sagen blev behandlet. Formanden er fru Pernille Kruse, Venstre. Utroligt, at hr. Willy Lisby vil stille fru Pernille Kruses forsømmelse til skue for alle. Efterfølgende forsvarer formanden for handicaprådet (Morten Løvschall) i et læserbrev i Nordvestnyt at en politiker ikke kan kende alle regler – korrekt, men noget så enkelt som at vide, hvornår forslag skal til høring må være et lille anstændigt krav til en formand for et udvalg. Et uforståeligt og helt malplaceret forsvar for en politikers manglende elementære viden og evne til at handle korrekt.

Hr. Willy Lisby stiller også spørgsmål ved, om kommunens egne ansatte kan klare opgaven til den tilbudte pris. Uhørt, at en politiker i et byrådsmøde underkender dømmekraften hos Holbæk Kommunes egne ledere og ansatte.

Hr. Willy Lisby stiller også spørgsmål ved om samarbejdet mellem de kommunalt ansatte og de ansatte på Fjordstjernen kan fungere tilfredsstillende for beboerne på Fjordstjernen. Venstre går ellers i andre sammenhænge ind for samarbejde mellem private og det offentlige. Måske er hr. Willy Lisby bange for at Fjordstjernen ikke vil give de kommunens ansatte fair arbejdsbetingelser.

Enhedslisten har fuld tillid til, at kommunens ansatte har evner til at give et tilbud, der kan fungere, og at de er i stand til at samarbejde med Fjordstjernens ledelse og personale.

Laust Davidsen
Skrænten 6
4300 Holbæk
Medlem af Enhedslistens kommunalpolitiske baggrundsgruppe

Denne artikel er publiceret den 21. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply