Læserbrev: Fjordstjernen

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev.

Fjordstjernen.
debat-laeserbrev
En beboer på Fjordstjernen koster 93.000 kr. mere om året end en beboer på et kommunalt plejehjem. Der er mindst 50 kommunalt betalte beboere på Fjordstjernen. Det vil sige en ekstraudgift på mindst 4,65 millioner kr. om året. Prisen har kommunen ingen indflydelse på. Prisen er sat og skatteyderne har bare at betale overprisen. Disse mindst 4,65 millioner skal tages fra de kommunale plejehjem. Kommunen kan kun lave forringelser på de kommunale plejehjem. Her bliver servicen altså endnu dårligere end på de private plejehjem. Altså favoriseres de der bor på private plejehjem betydeligt, samtidig med at beboerne på de kommunale plejehjem får dårligere service, hver gang der sker nedskæringer i kommunen.
Fjordstjernen krævede 5,7mill. Kr. for at varetage sygeplejen på deres egen institution. Sygeplejen på Samsøvej kan levere sygeplejen for 3,4 millioner kr. altså en besparelse på 2,3 millioner kr. Så kunne Fjordstjernen pludselig klare opgaven til samme pris. Altså ville det private plejehjem have scoret 2,3 millioner kr. af skatteyderne penge samtidig med, at beboerne på kommunens egne plejehjem ville få yderligere forringelser på 2,3 millioner kr.

Når kommunen har modtaget et tilbud er sagen normalt lukket. Det er ikke normalt, at en udbyder, som er blevet underkendt, bagefter kan komme løbende og sige, at de pludselig kan gøre det for samme pris. Det er simpelthen uhørt og utroværdigt. Tænk hvis kommunalbestyrelsen i alle sager skal til at genbehandle udbud, fordi en udbyder taber. Sådan kan en kommunalbestyrelse selvfølgelig ikke arbejde.
Sagen kan ses fra en hel anden vinkel. Når Fjordstjernen får konkurrence, kan den øjensynligt varetage opgaven til samme pris som de kommunale plejehjem. Det burde der stilles forslag om – ikke mindst fra Venstre, der jo gerne vil have mere for mindre, og ikke som her mindre for mere. Så Fjordstjernen skulle i virkeligheden have næsten 5 millioner kr. færre om året. Så kunne de penge bruges på de kommunale plejehjem. Derved ville alle blive stillet lige.

Enhedslisten får skyld for at have skabt røre omkring Fjordstjernen. Det påtager vi os gerne, for vi er valgt til at varetage alles interesser. Derfor har vi med rettidig omhu sørget for at tilgodese alle ældre og plejekrævende borgeres interesser.

Laust Davidsen
Medlem af Enhedslistens kommunalpolitiske baggrundsgruppe
Skrænten 6
4300 Holbæk

Denne artikel er publiceret den 18. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Søren Galberg-Lund

    Tak for et sagligt indlæg – både kommunale og private løsninger i samme kommune indebærer tydeligvis næsten dobbelt organisation og dobbelt administration. Holbæk kommune bør vælge – enten er alting privat eller alting er offentlig styret

Leave a Reply