En søndag i Beatles tegn

Per Wium fortæller om The Beatles. Prfoto.

Per Wium fortæller om The Beatles. Prfoto.

I disse år er det 50 år siden de klassiske albums med Beatles udkom, i november kommer den store Paul McCartney på dansk og i den anledning har Holbæk Bibliotek inviteret en af Danmarks største Beatles-kendere: musiker og musikjournalist Per Wium til at holde foredrag.

Per Wium har været musiker i en række danske rockbands. Han har været studievært – og senere chef – i DR’s musikafdeling. Her har han beskæftiget sig med klassisk musik, jazz, verdensmusik, pop og rock.

I dag holder han foredrag om The Beatles og deres musik. Per Wium er involveret i en lang række aktiviter omkring The Beatles – både i ind- og udland. Per Vium er også forfatter til bogen
BEATLES FOR ALLE – en introduktion til gruppens.. 

Per Vium fortæller:

“The Beatles og mig -Vi skriver året 1964. Som en 14 årig knægt var jeg en eftermiddag i gang med at hjælpe med at klargøre et kælderlokale i Birkerød til en af mine kammeraters konfirmation.

I hjørnet af det tomme lokale stod en transistorradio og spillede. Pludselig blev strømmen af tidens kendte melodier afbrudt af en ny sang med et helt nyt engelsk orkester, sangen hed ”Love me do” og orkesteret hed The Beatles.

Aldrig havde en sang haft sådan en virkning på mig, stortrommen (som stort set ikke eksisterede på andre plader fra dengang) stod som mejslet i beton, de to leadvokaler stod klokkeklart, stemning, melodi og harmonier var af en helt anden verden, jeg var lamslået – og har været det lige siden.

De 4 drenge fra Liverpool blev ‘sound-track’et’ til min ungdom, og basen for min egen musikalske karriere.

Her 53 år efter kan jeg stadig blive totalt henført og opstemt ved at sidde med min guitar og spille de gamle Beatles sange.

Beatles er ikke bare musik, det er en følelse der går lige i hjertet og bliver der”.

Foredraget foregår på Holbæk Bibliotek søndag d. 13. november kl. 14. Billetter fås på Holbæk Bibliotek eller via Bibliotekets hjemmeside

Denne artikel er publiceret den 8. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply