Mød forfatteren bag forestillingen ‘Lillys Danmarkshistorie’

Mød forfatter og instruktør Daniel Wedel. PRfoto.

Mød forfatter og instruktør Daniel Wedel. PRfoto.

Torsdag den 17. november kan man møde forfatter og instruktør Daniel Wedel, der bl.a. står bag Teatret Fair Plays succesfulde forestilling ”Lillys Danmarkshistorie” – en stor samproduktion med Folketeatret.

Daniel Wedel er født i Stockholm i 1965. Han er uddannet instruktør fra Statens Teaterskole i 1995 og har siden 1996 skrevet til både TV, radio, film og teater – både i Danmark, Tyskland, Norge og Sverige.

Han har stiftet sit eget produktionsselskab; Soulfood Film, der producerer og co-producerer film og visuelle medier i Danmark.

Til DRradio har han udviklet den såkaldte dokumentarfiktion, som han også har taget med over i teatret. Først med forestillingen ”Vollsmose – et portræt af en bydel” på Odense Teater i 2004 og senere som husdramatiker på Det Kongelige Teater i 2006-2007. Her stod han i 2009 også bag forestillingen ”Bogtyven”.

I 2012 stod han bag ”Det Store Ædegilde”, en forestilling på Aalborg Teater efter Marco Ferreris film.

Daniel Wedel har vundet flere priser for sit arbejde. I 1996 var han instruktør og dramatiker (sammen med Jens Albinus) på forestillingen ”Mysterier”, der blev præmieret af Statens Kunstfond. Han har flere gange vundet Prix Europa i forskellige kategorier: I 1999 for ”Det indre Hotel”, som han var instruktør og dramatiker på. I 2001 for ”Polterabend”, der også vandt Dansk Blidesamfunds radiospilspris, og i 2006 for ”Underværket”. Dansk Blindesamfunds radiospilspris har han desuden også vundet i både 2003 og 2006.

Ved siden af gerningen som forfatter og instruktør, underviser Daniel Wedel løbende ved Den Danske Scenekunstskole, Den Danske Filmskole, Performance Design på RUC og Ernst Busch, Hochschule für Schauspielkunst und Regie i Berlin.

Arrangementet starter klokken 19.00.

Aftenens arrangement er det første af sæsonens Levende Ord-arrangementer på Teatret FairPlay, der afholdes som hyggelige café-arrangementer, hvor publikum får mulighed for at møde den aktuelle forfatter på nærmeste hold.

Der er gratis adgang for alle, men billetbestilling anbefales. Det kan ske via www.fairplay.dk eller på tlf. 59 43 85 95.

Denne artikel er publiceret den 7. november 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply