Fondspenge sikrer rent vand i Jyderup Svømmehal

Foto: Jyderup Svømmehal.

Foto: Jyderup Svømmehal.


Med et milliontilskud fra A. P Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er der nu penge nok til at sikre rent vand i Jyderup Svømmehal.

Nye regler betyder, at Jyderup Bad står over for en omfattende udskiftning af deres vandbehandlingsanlæg og med tilskuddet fra fonden, støtte fra Holbæk Kommune og to millioner som foreningen selv har lånt er det nu muligt at sikre, at svømmehallen kan leve op til miljøministeriets krav om at bassinets vand bliver renset en gang i timen.

– Vi er meget glade for pengene fra fonden og for den hjælp, Holbæk Kommune har ydet. Både den økonomiske og den sparring, vi har fået i forhold til fondsansøgningen, siger formand for Fonden Jyderup Bad Kirsten Kallenbach.

Fortsat varmt vand
Pengene skal gå til at udskifte teknikken bag bassinet, og der kommer både nyt vandbehandlingsanlæg og nye filtre og rør. Gæsterne vil således ikke kunne se ændringerne, men de nye installationer betyder, at svømmehallen kan leve op til de gældende regler og fortsat have en høj vandtemperatur.

– Uden det nye anlæg var vi blevet nødt til at skrue ned for vandtemperaturen for at kunne leve op til reglerne. Det ville have haft konsekvenser for både handicappede, pensionister og babyer, da de alle har brug for en høj vandtemperatur for at kunne være i vandet i længere tid, forklarer formand Kirsten Kallenbach.

Der vil være en udbudsrunde i januar og så er det ellers planen, at arbejdet starter i maj 2017.

Svømmehallen i Jyderup har cirka 44 000 gæster årligt.

Denne artikel er publiceret den 25. oktober 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply