Garden-party

Roskilde Gardens uniformer er kopier af borgervæbningens uniformer. Foto: Jesper von Staffeldt.

Roskilde Gardens uniformer er kopier af borgervæbningens uniformer. Foto: Jesper von Staffeldt.


Når man siger garden her i Holbæk, så tænker man selvfølgelig på den dygtige Holbækgarde som har vundet adskillige priser ved såvel indenlandske som udenlandske stævner.

Men knap 30 km fra Holbæk befinder der sig også en dygtig garde: Roskildegarden, som kan føre sine uniformer helt tilbage til omkring midten af attenhundredetallet, som en kopi af den daværende borgervæbnings uniformer. Roskildegarden er imodsætning til Holbækgarden en ren drengegarde, og spillestillen og deres optræden er mere traditionel end vores egen garde.

Når en medarbejder fra Holbaekonline.dk var ude med mikrofon og videokameraer i lørdags på Stændertorvet i Roskilde, så var det fordi Roskildegarden søndag d. 20.11 giver koncert på Kulturkasernen sammen med bl.a Roskilde Gospel-singers og som solist Merete Ruud Hansen som flere lidt ældre medborgere kender fra duoen Frank & Merete samt dansk Grand Prix. julekoncerten vil blive optaget af Lokalkanalen og sendt d. 3.,4. & 5. dec på Lokalkanalen.

Denne artikel er publiceret den 20. september 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply