Læserbrev: Klog sjov ugle eller Venstre/Radikal hånddukke…?

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Den tidligere kommunikationsdirektør og nuværende turistchef i Holbæk kommune udtaler sig i gratisavisen By og land Tirsdag d.16/8 2016 om konceptet med den (citat):
“Kloge sjove ugle”.laeserbrev
Det fremgår af artiklen i By og land (som der iøvrigt ikke er en medarbejder fra den liberale mediekoncern Sjællandske nyheder som sætter sit navn under..) at:
“Ugle-konceptet blev skabt af Holbæk kommune, Sjællandske medier, by- og erhvervsforum sammen med projektledere og kommunikationsfolk fra sommerens syv store events”.

Det kræver åbenbart mange ledere og ansatte at komme frem til de mest simple ideer i Holbæk kommune, og Holbæk kommune har generelt været omkring 10 år bagude til mange andre Danske kommuner i forhold til en professionel event-strategi:
– Og specielt bagude i forhold til en række jyske kommuner som har profileret og “brandet” sig professionelt så de er lands- og i nogle tilfælde internationalt kendte.

Det fremgår også at der er mange kommunale organisationer i Holbæk kommune som ikke bruger kommunens egen købte kulturkalender (via Kultunaut) “Oplev Holbæk” at der er grundlæggende problemer med den mest simple form for markedsføring.

Når kommunale organisationer ikke gider bruge den kommunale kulturkalender og f.eks som biblioteket bruger deres egen specifikke kulturkalender (eller slet ikke) kan det blive svært for borgerne at gennemskue hvad der egentlig foregår af kulturevents og -arrangementer…

Sjællandske medier A/S ledes af den kendte Venstremand Torben Dalby Larsen og det er derfor nærmest logik at formanden for vækstudvalget i Holbæk kommune (formand = Venstremand) syntes at det er godt at yde økonomisk støtte til andre Venstre-organisationer.

Venstre kan gnide sig i hænderne over det faktum at Holbæk erhvervsforum, byforum og VisitHolbæk nu er rykket ind i i den liberale mediekoncern Sjællandske medier’s hus i Ahlgade. (Iøvrigt tæt på direkte dumt at en turistorganisation har til huse 5 Km uden for byen når turistkontoret lå i Klosterstræde – hvor man ikke har ulejliget sig med at opsætte et opslag med besked om flytningen til Ahlgade..).

Den kloge sjove ugle kunne have været udarbejdet på et par timer i et grafik-program men det formår man fra Holbæk kommune at skulle bruge 200.000 Kr på (budget 2016).
For en gangs skyld har turisme-aktørene selv spyttet i kassen:
– Nok mest for at undgå yderlige kritik af erhvervslivet i Holbæk’s evne til at få andre til at betale for sig (Jævnfør julebelysningen til 800.000 Kr som skatteyderne betalte 100% og det faktum at at Byforum som har det formål at butikkerne i Holbæk midtby skal sælge flere varer – også er 100% betalt af skatteyderne).

Det fremgår af artiklen at en række turistaktører har efterlyst et bedre overblik vedr. hvad der sker i Holbæk kommune.

I kunne jo begynde at bruge det kultur-kalender modul som Holbæk kommune har købt af Kultunaut, og som desværre ikke er særligt godt implementeret af Holbæk kommune i.f.h.t. andre kommuner, og som nærmest spammes af Kulturbiografen A/S.

Turistchefen udtaler at (citat):
“”De 15.000 besøgende under SKVULP i pinsen 2015 kan være en af flere faktorer som indikere at Holbæk-uglen har haft en effekt”….
Det ved man altså ikke med sikkerhed og hvordan kan det så være at der ifølge Holbæk kommunes egne beregninger var omkring 30.000 besøgende til træskibsfestival i 2013 hvor den “Kloge sjove ugle” ikke eksisterede…?

Det er iøvrigt meget praktisk for de store turistaktører at de kan sidde rundt om bordet til møderne sammen med turistchefen og fordele midlerne imellem sig (på skift..Referater fra møderne i VisitHolbæk er ikke offentlige..), og hvem har fundet på den ide at alle Pinse-eventer skal styres af Holbæk Egnsteater gennem en privat fond..?
– Men smart nok hvis man fra Holbæk Teater vil ansætte sine bekendte og undgå at opslå stillingen som projektleder for SKVULP…

Det eneste ugle-agtige i Holbæk kommune er den måde hvor man dribler uden om offentligheden’s mulighed for indsigt i hvad der egentlig foregår…

Det gælder for regnskaberne for: Holbæk erhvervsforum, VisitHolbæk, SKVULP – og Holbæk teater glemmer også meget belejligt at nævne det forhold at de har modtaget omkring 6.5. Mill. Kroner i støtte fra år 2010-2015 på deres hjemmeside.
Også smart at lokale aktører med private økonomiske interesser sidder i bestyrelsen for fonden Holbæk i Pinsen…

Man opfører sig i Holbæk kommune fra byrådet og forvaltningens side som om det var en privat forretning som ikke er underlagt loven om offentlighed i forvaltningen – og er indtil videre sluppet afsted med det.
Med et kommunalvalg i år 2017 kunne det være interessant at høre de politiske partier’s holdninger og opfattelse af “offentlighed i forvaltningen” og begrebet nepotisme…

Vi er et par borgere som har lagt mærke til hemmelighedskræmmeriet der foregår i Holbæk kommune: – Måske opretter vi en forening som lægger svar på aktindsigterne ud så borgerne kan få syn for hvad der egentlig foregår i Holbæk kommune, og hvem som går igen og igen og…

PS:Skvulp er gennemført før i andre kommuner og repræsenterer ikke nogen form for nytænkning. Det samme gælder for “Babette’s gæstebud (2015) og Holbæk i krig hvor de tyske rollespils-soldater er kommet på andelslandsbyen Nyvang gennem flere år…
Så hvad er det unikke og enestående ?
Og så er alle projektledere ansat uden at stillingerne er opslået…

“Klog sjov ugle” – Mig bekendt er ugler kloge nok til at kunne forsørge sig selv:
– Det kan ikke siges om erhvervslivet, turisme-aktørere i Holbæk kommune samt de mange kommunale organisationer som ledes af partipolitiske aktører (?) og personer med forbindelser til politisk niveau: – De får andre til at gylpe føden op for sig…

Når det handler om borgere på overførselsindkomster er Venstre hurtige til at komme med mange forslag så gør det endnu sværere for dem:
– Det er straks noget andet når Venstre og såkaldte liberale erhverv selv har brug for kontanthjælp…

Og så gider man fra Holbæk kommune ikke opdatere de såkaldte event-hjemmesider som oprettes i.f.b.m. pinseeventerne… Så’e hvorfor findes hjemmesiden for SKVULP så stadig på nettet ?

Frank Skibby Jensen
(adressen er redaktionen bekendt)

Denne artikel er publiceret den 20. august 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

Leave a Reply