Vikingerne kommer til Holbæk

PRfoto:  Werner Karrasch/Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

PRfoto: Werner Karrasch/Vikingeskibsmuseet i Roskilde.

I Slagelse holdt man i sidst uge en kæmpe vikingefestival i Vikingeborgen Trelleborg med 1000 vikinger, vikingemarked og 300 krigerriske vikinger i Kampen. På Orø har man i de seneste par år holdt Vikingemarked – et marked som man også holder i år i denne uge. Og så kommer “Kongens Togt” til Holbæk i dag.

Man kan godt får tanken, at nogen i Holbæk har tænkt “so ein Ding müssen wir auch haben”, men “Kongens Togt” er blevet til med støtte fra Kutlurregion Midt- og Vestsjælland, Kulturministeriet og Region Sjælland og besøger flere sjællandske byer i løbet af sommeren.

I programmet for “Kongens Togt” loves der en “altfavnende festival, hvor du kan udforske, smage og lege dig ind i vikingetidens og middelalderens saftigste øjeblikke. Temaet for årets festival er 1000-året for Knud den Stores erobring af England”.

Man kan blandt andet møde Museum Vestsjælland, Brorfelde Observatorium, Restaurant SuRi og en tv-vært fra DRs Historiquissen.

Vikingeskibene Havhingsten, Nidhug og Aslak ankommer klokken 19. Inden da er der “historisk speak”, som der står i programmet.

Skibene sejler igen torsdag kl. 11.00.

Hele programmet kan ses her.

Denne artikel er publiceret den 26. juli 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply