Gamle krimisager: Ung mor smed sit nyfødte barn af toget

Foto: Abdercoral.

Foto: Abdercoral.


Det kom helt bag på hende – at hun var gravid – så meget, at hun fødte sit barn på togets toilet og i desperation kastede det lille nyfødte barn ud af toget ved Vipperød.

Det er en tragisk historie fra 1934 denne artikel i vores nye serie om gamle krimisager handler om.

Den 22-årige Margrethe Hansen havde været på besøg hos nogle slægtninge i Svinninge efter hun havde været dommer ved et stort gymnastikstævne i byen. Selv var hun fra Vejle-egnen, men var flyttet til Københavns hvor hun var under uddannelse. Men tirsdag den 20. marts steg den 22-årige Margrethe Hansen på Toget på Svinninge Station efter besøget hos slægtningen. Da toget kom til Vipperød, havde den unge kvinde født og i desperation havde hun smidt sit nyfødte barn af toget. Barnet blev efterfølgende fundet på banelegemet ved Vipperød.

Ingen kendte til hendes hemmelighed og hun fortsatte rejsen tilbage til København.

Politiets efterforskning
Da liget af det lille barn blev fundet, gik politiets kriminalfolk i gang med et større efterforskningsarbejde. Bl.a. blev medpassagerne afhørt og de kunne fortælle om en bleg ung kvinde, som så dårlig ud og som havde opholdt sig på togets toilet omkring det tidspunkt, hvor barnet måtte være smidt af toget.

Politiet fandt frem til den unge kvindes slægtninge, der fortalte, at de ikke havde oplevet noget usædvanligt, men de kunne fortælle politiet, hvor hun boede i København.

Da politiet henvendte sig på adressen i København, var Margrethe Hansen flyttet og havde i stedet indlogeret sig på et lille hotel.

Vidste ikke hun var gravid
Da betjentene henvendte sig til hende, brød hun grædende sammen og var klar over, at hun var blevet opdaget.

Hun forklarede, at hun ikke var klar over, at hun var gravid. Selvom obduktionen viste, at barnet blot var født tre uger for tidligt. Hun fortalte også, at barnets far var en jævnaldrende ung mand fra hendes fødeegn, som hun havde kendt lige fra barnsben og, at der var en stille aftale mellem de to, at de en dag skulle giftes.

Efter afhøringen blev hun kørt i ambulance til Rigshospitalet, hvor hun blev passet og plejet, indtil hun var frisk nok til at blive udleveret til politiet i Holbæk.

Godt en måned senere blev Margrethe Hansen fremstillet i Retten i Holbæk og idømt tre måneders betinget fængsel, med en prøvetid på to år.

Kilder: Ekstra Bladet fra dengang, Drabsager i Danmark m.fl.

Denne artikel er publiceret den 17. juli 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply