Orø: Øllet blev hans skæbne

Ole Evers på Orø går op i ølbrygning med liv og sjæl, og en tilbygning til sommerhuset er udelukkende indrettet til det ædle håndværk. Foto: Jesper von Staffeldt.

Ole Evers på Orø går op i ølbrygning med liv og sjæl, og en tilbygning til sommerhuset er udelukkende indrettet til det ædle håndværk. Foto: Jesper von Staffeldt.

På søndag hvor der vanen tro er Orødag, er der mulighed for at se en ny attraktion på Isefjordens Perle: Danmarks mindste, men Orøs største bryggeri: Orø Bryghus.

Det lille bryggeri ligger på Bakkevej 43, og “bestyres” af Ole Evers samt fru Pia. Men de sikkert mange gæster, som vil flokkes på vor lille ø den dag, har mulighed for sammen med øens faste borgere, at få et lille smugkig på herlighederne, da Holbaekonline.dk´s ø(l)-medarbejder på forhånd har aflagt bryghuset et besøg for at se hvordan man laver god øl, og for en sikkerheds skyld også selv har smagt på de forskellige slags bryg.

Mange af de forskellige typer øl har fået navn efter stednavne på Orø, og Deres udsendte medarbejder faldt sjovt nok for en Brøndeøl.

Man skal nok være hurtig den dag hvis man vil smage og evt. købe nogle af øllene, for lageret er begrænset til ca 500 øl.

Udsendelsen om Danmarks mindste bryggeri sendes på Lokalkanalen – der hvor man kan se tegnsprog fra 17-21 – på lørdag kl. 12.30-13.30, søndag kl. 22-23 og mandag kl. 8.30 – 9.30. Udsendelserne streames på nettet på www.tv-sydsjaelland.dk samtidig med de bliver sendt.

I samme time sendes der desuden lidt om Orø Midsommerdage, som finder sted i slutningen af juni måned og desuden et indslag om fødevarefestivalen på Tuse Næs.

Her er et link til sommertillægget i det seneste nummer af Orønyt, hvor du kan læse alt om hvad der sker på Orø i sommerferien: Hen Orønyt her.
Med dette tillæg og lidt kig på Holbaekonline.dk behøver du ikke at kigge så mange andre steder for at følge sommerlivet midt i Isefjorden

Denne artikel er publiceret den 2. juni 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

 • Alletiders der sker så meget på Orø og jeres fokus på det – jeg viste det ikke at der var bryggeri eller Orønyt, men ved at der er en Orø-portal… 🙂

  Forslag:
  – Brug den gratis kulturkalender “Kultunaut” som Holbæk kommune også har købt sig brug af bag kulturkalenderen “Oplev Holbæk” – Events kan tilmeldes enten direkte på kultunaut eller på den kommunale hjemmeside Oplev Holbæk.
  Fordelen er at kulturnaut er gratis og events kan ses nationalt og i regioner/områder/kommuner.
  Events kan også tilmeldes på gratis eventkalender på min internetportal isefjorden.com hvor der også linkes til Orø.
  God sommer & skål..

Leave a Reply