74.000 kroner til forældreløse børn fra Holbæk

Mors dag blev der samlet 74.000 kroner ind til SOS Børnebyerne i Holbæk. Foto: Lisbeth Svalgaard / SOS Børnebyerne

Mors dag blev der samlet 74.000 kroner ind til SOS Børnebyerne i Holbæk. Foto: Lisbeth Svalgaard / SOS Børnebyerne


Høj sol og strandvejr var en hård konkurrent, da SOS Børnebyerne samlede ind på Mors dag i maj – alligevel lykkedes det indsamlerne i Holbæk at samle cirka 74.000 kroner ind til forældreløse og udsatte børn.

Det gode vejr gjorde, at de frivillige indsamlere i Holbæk flere gange flere gange måtte gå forgæves søndag d. 8 maj. Årets første officielle sommerdag havde nemlig fået mange til at gå ud og nyde det varme vejr. Solen gav da også lidt sved på panden hos SOS Børnebyerne, da flere indsamleres tilbagemelding lød på ’ingen hjemme’.

79 indsamlere var tilmeldt i Holbæk kommune, og de fortsatte ufortrødent i det gode vejr – og nogen var i hvert fald hjemme, for der blev indsamlet cirka 74.000 kroner i Holbæk kommune. SOS Børnebyerne forventer, at resultatet på landsplan lander på cirka 5,2 millioner kroner indsamlet til fordel for forældreløse og udsatte børn.

– Vi mangler lige de allersidste indbetalinger, men vi er på den sikre side, når vi siger, at vi lander på den gode side af 5 millioner, siger en glad direktør i SOS Børnebyerne, Mads Klæstrup Kristensen.

Gavmilde danskere landet over
– Vi hørte tidligt på dagen fra indsamlerne, at de gik forgæves på rigtig mange adresser – folk var ude i sommervejret. Men vores bekymring forsvandt, da vi kunne se, at vi ikke alene havde 800 flere indsamlere end sidste år – men også, at de folk, der så var hjemme og åbnede døren, har været helt enormt gavmilde. Ellers ville resultatet ikke havde været så flot, som det er. Vi vil gerne sige et stort tak til både indsamlerne, og dem, der gav, siger Mads Klæstrup Kristensen.

Hver indsamler har i gennemsnit fået 1.000 kroner i bøtten, og det er mere end normalt. Pengene går til at hjælpe forældreløse og udsatte børn enten i en børneby, hvor en SOS-mor tager sig af dem eller i deres biologiske familie.

SOS Børnebyerne kan desuden melde, at danskerne generelt er mere gavmilde end nogensinde før. Det oplever SOS Børnebyerne, der også kan præsentere et rekordregnskab på 220 millioner kroner i 2015. Det betyder, at der er uddelt 20 millioner kroner mere end i 2014.

Denne artikel er publiceret den 26. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply