Danske mestre klar til Skvulp

Holbæk Pibe Band spiller søndag for gæsterne ved Skvulp. På billedet underholder de fodboldpublikummet på Holbæk Stadion. PRfoto.

Holbæk Pibe Band spiller søndag for gæsterne ved Skvulp. På billedet underholder de fodboldpublikummet på Holbæk Stadion. PRfoto.

De nykårede danske mestre for pibe bands, Holbæk Pipe Band, kan søndag ses og høres på Skvulp.

De spiller på store scene på den gamle havn kl. 12.15 – 13.00, hvor de vil underholde på trommer og sækkepiber med traditionel musik fra Skotland.

– Vi glæder os til dette arrangement. Vi føler os dybt forankret i Holbæk, og finder det derfor naturligt, at vi også er med, når byen sætter så stort et arrangement på benene, siger formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen og fortsætter:

– Dels glæder vi os til endnu en gang at præsentere vores musik for vores hjemlige publikum, og dels håber vi på at kunne vække interesse hos nogle, som kunne få lyst at komme aktivt med i bandet.

– Vi så gerne nogle flere unge, fra 10-12 års-alderen som kunne have lyst til at lære at spille på tromme eller sækkepibe, og vi er klar til at lære dem det. Opad er der ingen aldersgrænse, og det er aldrig for sent at gå i gang.

Bandes Pibe Major – den musikalske leder i bandet, Rune Sawath Jensen undrer sig over, at der stadig er folk, som ikke kender Holbæk Pibe Band:

– Det er lidt underligt at færdes i byen og opdage, at der stadig er borgere i Holbæk, der ikke kender Holbæk Pipe Band. Det kan vi formentlig kun bebrejde os selv, men det vil vi ændre på, så alle i byen ved, at Holbæk har et pipe band, siger han.

Holbæk Pibe Bands program, som vises på havnen, gjorde det muligt for dem, at forsvare og genvinde det danske mesterskab.

Denne artikel er publiceret den 14. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply