Faldt for klassisk netsvindel: 61-årig bedraget for 200.000 kroner

Arkivfoto: TBIT / Pixabay

Måske var det udsigt til en hurtig kontant gevinst, der fik en 61-årig mand fra Holbæk til at hjælpe en kvinde med at få udbetalt hendes arv – men i stedet for tak blev han bedraget for ca. 200.000 kroner.

Den 61-årige var faldet i med begge ben i en ældgammel netsvindel-metode – en metode som politiet utallige gange har advaret i mod.

Han havde via internettet haft kontakt med en person, der udgav sig som værende en tyrkisk kvinde, der havde arvet 20 millioner engelske pund. ”Kvinden” havde bedt manden om at overføre diverse penge m.v., så hun kunne få arven udbetalt.

Manden overførte i alt ca. 200.000 kroner – men så aldrig sin del af “arven” – i stedet havde han mistet de mange penge.

Mandag eftermiddag blev politiet så kontaktet og bedrageriet anmeldt.

Men hos politiet er der ikke særligt opløftende ord, at hente; Sagerne er vanskelige at efterforske for politiet, da bedragerne typisk sidder langt fra Danmark og forsøger at snyde folk. Desværre lykkes bedragerierne i nogle tilfælde, præcist som mod den 61-årige.

Denne artikel er publiceret den 3. maj 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply