Politikere rykker ud af rådhuset for at komme tættere på virkeligheden

- Vi kommer tættere på borgernes virkelighed, siger Michael Suhr om Projektudvalgets beslutning om at holde møderne udenfor Rådhuset. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

– Vi kommer tættere på borgernes virkelighed, siger Michael Suhr om Projektudvalgets beslutning om at holde møderne udenfor Rådhuset. Arkivfoto: Jesper von Staffeldt.

De syv politikere i Projektudvalget for Lokal Udvikling har besluttet at droppe mødelokalerne på rådhuset til fordel for lokaler ude på f.eks. skoler og i forsamlingshuse i lokalområderne i Holbæk Kommune.

I tirsdags var udvalget for første uden for rådhuset. Det var Orø, der lagde rammer til.

– Det giver noget andet, når vi kommer ud af rådhuset. Vi kommer tættere på den virkelighed, som borgerne lever i, og vi kan bedre mærke, hvad der rør sig lokalt, fortæller Michael Suhr, der er formand for Projektudvalget for Lokal Udvikling.

Projektudvalget for Lokal Udvikling blev startet i januar, og politikerne samarbejder med frivillige, medarbejdere, foreninger og andre om at understøtte initiativer og projekter, der udvikler alle områder af Holbæk Kommune. Når udvalget er rundt i lokalområderne, vil de derfor også hilse på lokalfora og lokale ildsjæle fra hvert lokalområde. Det sker ved et udviklingsmøde om netop deres lokalområde:

– Der er ikke én opskrift på et velfungerende lokalt fælleskab, så vi ser det som vores fornemste opgave at lytte og at understøtte vores lokalområder, så de kan udvikle sig i den retning, de ønsker, pointerer Michael Suhr.

– Vi har nu været rundt to steder, på Orø og hos Holbæk by lokalforum. Vi har oplevet et meget stort engagement og vilje til at gøre en forskel. Det er en fornøjelse at opleve og tegner godt for udviklingen af vores kommune, siger han.

Udvikling i fremtiden
Projektudvalget skal i løbet af de næste to år bidrage til den lokale udvikling, men de skal også samle viden og inspiration til videre udvikling. Når projektperioden slutter, giver udvalget deres anbefalinger til øget lokal udvikling i Holbæk Kommune.
Undervejs i projektperioden kommer projektudvalget på besøg i alle lokalområder mindst én gang.

Denne artikel er publiceret den 29. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • Hanne Duelund

    Et spørgsmål til Michael Suhr : Hvor finder man referater fra Projektudvalget for Lokal Udviklings møder med VIRKELIGHEDEN ??

    Det kunne da være interessant at se – også for debattens skyld og for demokratiets skyld.

    Umiddelbart er der kun et kommissorium samt en liste over udvalgets medlemmer på kommunens hjemmeside.

Leave a Reply