Det er ikke størrelsen det kommer an på…

Færgen Virus på Holbæk Fjord. Foto: Rolf Larsen.

Færgen Virus på Holbæk Fjord. Foto: Rolf Larsen.


Den syner ikke af meget – færgen Virus – som fra søndag og de kommende dage, skal vikariere på overfarten mellem Orø og Holbæk.

Vi “fangede” den på vej ind i Holbæk Fjord og som det kan ses på billedet herover – og i videoen herunder, så fylder den ikke meget på fjorden.

Holbaekonline.dks Orømedarbejders bedre halvdel har da også bekendtgjort, at hun i hvert fald ikke vil sejle med den lille færge. Men hvis det kan berolige både hende, og andre færgegæster, så kan vi da oplyse, at Virus ikke er uvant med at sejle med passagerer. Den sejler nemlig forskere og andre ansatte mellem Kalvehave og de virussikrede laboratorier under DTU Veterinærinstitut på øen Lindholm i Stege Bugt, en tur på ca. 25 minutter.

Man skal huske; Det er ikke størrelsen det kommer an på.

I videoen herunder finder du flere oplysninger om den lille Virus.

Denne artikel er publiceret den 23. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

5 kommentarer

 • Lars W. Hansen

  Jeg synes din bedre halvdel skal give Virus en chance, og man kan vel først udtale sig om Virus, når man har været om bord. Når den ikke er udlejet til os, så sejler den jo personale til og fra Lindholm, en ø som ligger ved Møn. Hele ideen med at leje Virus har været, at vi kan sejle efter vores normale fartplan og bibeholde en overfartstid på 25 minutter.
  Orøfærgen sejler fra Orø på søndag kl. 14.00, hvor kursen sættes mod Assens Skibsværft. Det betyder, at Virus sejler første tur fra Orø kl. 13.55. Orøfærgen dokker ind mandag morgen, og vi dokker ud igen fredag eftermiddag.
  Lørdag morgen skulle Orøfærgen gerne være klar til igen at sejle passagerer, biler og lastbiler mellem Orø Havn og Holbæk.
  Jeg håber erfaringerne fra vores værftsophold vil blive, at en Virus ikke altid er ondsindet, men praktisk når Orøfærgen skal på værft.

  Mvh
  Lars W. Hansen
  Overfartsleder

 • jesper von staffeldt

  Jeg tror først min bedre halvdel tør sejle med den “livlige” færge, når den eneste i byrådet som har et rigtigt forhold til Orø-Holbæk færgeoverfart tager en prøvesejllads, og her kan ikke være tvivl om hvem det er : Venstres PERNILLE KRUSE

 • Lars W. Hansen

  Pernille Kruse – og alle andre – skal være så velkomne til at foretage en personlig prøvesejlads. Og vejret i eftermiddag skulle blive perfekt til en tur på fjorden.

  Mvh
  Lars W. Hansen
  Overfartsleder

 • Leila Lindtoft

  jeg syntes personligt at det er bedre med virus så man ikke skal bruge så lang tid på at komme til Holbæk om det er når man skal med bus og det sker ca en uge om året det kan vi nok klare mvh
  Leila

 • Lars W. Hansen

  Tak for input, Leila. Vi skal nemlig i gang med at vurdere, om vi skal forsøge at leje Virus næste gang Orøfærgen skal på værft.

  Mvh
  Lars W. Hansen
  Overfartsleder

Leave a Reply