Se køerne komme på græs

Det svært at tro, hvis man ikke lige har set det - men en ko kan både hoppe og springe - især når den kommer på græs efter en vinter i stalden.  Foto: Økologisk Landsforening.

Det svært at tro, hvis man ikke lige har set det – men en ko kan både hoppe og springe – især når den kommer på græs efter en vinter i stalden. Foto: Økologisk Landsforening.


Sammen med foråret kommer også den tid, hvor køerne skal på græs. Og i denne weekend er der rig mulighed for at følge køerne ud på marken efter en lang vinter i stalden.

Søndag er det “Økodag – Køernes forårsfest” med åbent landbrug to steder i vores område.

I Marke ved Mørkøv slår Anders og Esther Hansen for femte gang stalddørene op til Økodag. Her skal 40 økologiske køer på græs. Udover at opleve de dejlige køer, kan man lege i halmen, lave bål og se på maleriudstilling. Der er åbent på Aggersvoldvej 47 i Marke fra klokken 10-14. Køerne lukkes ud klokken 12.00.

Også på Skovbakkegård i Regstrup slås stalddørene op til Økodag. Her er der også mulighed for at klappe kalve og får, gå en tur på marken og lege i halmen. Der er åbent på Nørupvej 13 i Regstrup fra klokken 10-16 og køerne lukkes ud klokken 12.00.

Man behøver ikke at vente til Søndag med at se køerne blive lukket på græs.

For allerede lørdag holder Oldgården på Oldgårdsvej 49 i Holbæk åben gård med pop-up café og pop-up gårdbutik med is, spegepølse, grillpølser m.m.

Gården holder åbent fra klokken 11 og køerne kommer på græs klokken 12.

Denne artikel er publiceret den 15. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply