Det bliver meget billigere end ventet at sejle med Orøfærgen

Sådan så det ud, da Orøfærgen her til morgen skiftede fra det smukke Dannebrog til det panamanske flag.  Foto: Jesper von Staffeldt.

Sådan så det ud, da Orøfærgen her til morgen skiftede fra det smukke Dannebrog til det panamanske flag. Foto: Jesper von Staffeldt.

Chefen for Vej & Park har fundet en måde, man kan spare på Orøfærgen og han bakkes op af et enigt byråd ved udsigten til store besparelser på færgdriften.

Vej & Park er i den senesste tid blevet pålagt krav om effektivisering, for ikke ryge i udbud og det fik chefen for Vej og Park, Kim Radmer, der til dagligt også er skibsreder på Orøfærgen til at tænke, at det altid er godt at være på forkant med de politiske krav, som hele tiden stilles om effektivisering og besparelser.

Kim Radmer har derfor i al stilhed undesøgt muligheden for, at omregistrere Orøfærgen – populært kaldet udflagning, så Orøfærgen fra i dag, fredag d. 1. april, sejler under Panama flag.

– Det vil praktisk betyde, at vi vil kan spare en del penge på de lovpligtige eftersyn af færgen, forsikringer, samt at der er mulighed for, ved øget krav til effektivisering, at – i lighed med mange andre danske rederier – skifte besætning ud med f.eks. filippinere, som ikke er underlagt dansk overenskomst. Dette vil betyde en væsentlig driftsbesparelse, fortæller Kim Radmer til Holbaekonline.dk.

– Såfremt vi bliver nød til også at skifte vores rigtig dygtige og trofaste besætning ud, men udenlandsk arbejdskraft, vil jeg godt love, at der vil blive udleveret sedler om bord på færgen omkring billetkøb – sikkerhed på dansk, så sprogforskel ikke bliver et stort problem, siger Kim Radmer.

Men i første omgang vil kun udskiftning af flag komme på tale, og dermed vil man spare en del penge på sikkerhed og forsikring. I årets løb vil skibsrederen, samt byrådets Klima og Miljøudvalg, som færgen hører under, så kikke på om man skal benytte sig af den sidste mulighed med en udenlandsk besætning.

Enigt byråd hilser udflagning velkommen
Det var et enigt byråd, der uden betænkninger, besluttede at tage imod Kim Radmers forslag og udflage Orøfærgen. Og dermed også et samlet byråd, som hilser besparelserne velkommen.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem og medlem af Klima og Miljøudvalget Ole Brockdorff siger til Holbaekonline.dk:

– Regeringen har pålagt os at finde 1% i besparelser – ydeligere end dem vi har fundet.

Om der kommer filipinsk besætning fremover ved Ole Brockdorf ikke, for, som han siger “vi skal også have fundet arbejde til flygtninge, jo”.

Se videoen nedenfor med meget mere om udflagningen og besparelserne på Orø Færgen.

Aprilsnar!
Der var selvfølgelig tale om en aprilsnar, som blev lavet med velvillig indsats fra Skibsrederen og den dygtige besætning fra Orøfærgen. Vi takker alle der har deltaget i denne lille spøg.

Vi kan som et lille appendix fortælle, at færgen snart skal på kontroltilsyn på Assens værft og så skal den have en gang frisk maling, som vil gøre færgen endnu smukkere i fjorden. Der er allerede nu planlagt, som de sidste år, at vi sejler nogle hyggelige togter bla rundt om Orø, hvor der vil blive mulighed for at opleve Orø fra Søsiden.

Meget mere om disse dejlige ture, med en frisk dansk besætning , Danmarks hurtigste Wi-Fi, – overfartsleder Lars Hansen og, ikke mindst, Dannebrog på Styrhuset findes på holbaek.dk/faerge

Denne artikel er publiceret den 1. april 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.