Politiet advarer mod falske computer-supportere – fik adgang til kvindes netbank

Midt- og Vestsjællands Politi advarer mod falske computer-supporterer. Det sker efter det seneste tilfælde, hvor en 35-årig kvinde fra Gislinge gav en falsk Microsoft-supporter adgang til hendes PC og netbank.

Arkivfoto: TBIT / Pixabay


Onsdag aften kort efter klokken 18 kontaktede den 35-årige kvinde politiet og fortalte, at hun dagen forinden – tirsdag d. 29. marts – om eftermiddagen var blevet kontaktet telefonisk af en fremmed mand, der oplyste at være fra Microsoft. Manden fik overtalt kvinden til at få adgang til hendes computer og var på et tidspunkt inde i hendes netbank. På anmeldelsestidspunktet var der ikke sket nogen uberettigede hævninger fra kvindens konto, men politiet vejledte hende om at sikre sig mod uberettiget adgang til hendes bankkonto.

Politiet advarer kraftigt mod denne type af uanmodede henvendelser fra personer, der udgiver sig for at være fra f.eks. Microsoft. De tilbyder hjælp til at klare diverse computerproblemer, men bruger eventuel adgang til at skaffe sig personlige oplysninger om computerejeren og dennes kreditkort/bankforbindelser med henblik på senere misbrug. Politiets råd er meget enkelt: Afvis straks disse opkald og afbryd forbindelsen straks!

Denne artikel er publiceret den 31. marts 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply