Holbæk B&I får støtte med piber og trommer

Holbæk Pibe Band har tidligere spillet til fodboldkampe. Billedet her er fra kvindernes landspokalfinale på Brøndby Stadion i sommer. PRfoto.

Holbæk Pibe Band har tidligere spillet til fodboldkampe. Billedet her er fra kvindernes landspokalfinale på Brøndby Stadion i sommer. PRfoto.

Når Holbæks fodboldspillere på søndag indleder kampen for at undgå nedrykning, bliver det med støtte fra byens sækkepibeorkester.

Holbæk Pibe Band vil nemlig underholde før kampen og i pausen mellem de to halvlege.

– Det er en flere hundrede år lang tradition i Storbritannien, at hvis styrkerne i en krig var trængt i et slag, så kaldte man piperen frem, så hans sækkepibespil kunne give soldaterne ekstra kampvilje – og måske samtidig få det til at gyse hos fjenden, fortæller formanden for Holbæk Pipe Band, David Lundgreen.

Nu er det heldigvis ikke krig, der er tale om, men om byens fodboldhold, der er i en lidt trængt situation, og hvorfor nøjes med at kalde en enkelt piper frem, når man kan få et helt pipe band med sækkepiber og trommer?

Holbæk Pipe Band er ikke ukendte med at spille til fodboldkampe, så sent som i sidste sæson underholdt bandet i forbindelse med kvindernes landspokalfinale på Brøndby Stadion.

Ud over at kunne støtte det lokale fodboldhold i kampen for at undgå nedrykning, så er det også en mulighed for Holbæk Pibeband til at komme i kontakt med unge mennesker, der kunne få lyst til at komme med i bandet og så håber bandet, at de kan være med til at skabe en god stemning på tilskuertribunerne ved dagens kamp.

I øvrigt har Holbæk B&I og Holbæk Pibe Band indtil videre aftalt at bandet spiller ved i alt tre hjemmekampe – den første altså i dag.

Denne artikel er publiceret den 20. marts 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply