Abdul Wahid Pedersen på Holbæk Bibliotek

imam Abdul Wahid Pedersen besøger Holbæk Bibliotek. PRfoto.

imam Abdul Wahid Pedersen besøger Holbæk Bibliotek. PRfoto.

En af de kendteste muslimske talspersoner i Danmark, imam Abdul Wahid Pedersen, besøger Holbæk Bibliotek for at tale under overskriften “Islam og terrorisme”.

I en tid med fokus på islamistisk terror og konflikterne i mellemøsten, afviser Imam Abdul Wahid Pedersen med udgangspunkt i Koranen og de profetiske traditioner enhver påstand om, at islam skulle tillade drab på uskyldige og terrorhandlinger generelt.

Ifølge Imam Abdul Wahid Pedersen drages der paraleller mellem islam og terrorisme i f.eks. dele af pressen og blandt meningsdannere, men selvom islam tillader de troende at drage i krig, er der i islam truffet regler for krigsførelse mere end tusind år før, man ved Geneve-konventionerne traf sådanne regler.

Abdul Wahid Pedersen vil også fortælle om sig selv. Han har i sin ungdom været hippie, hindu og hashsmugler, det sidste udløste en fængselsdom, som han afsonede som nygift. Han er gift med en marokkansk kvinde. Og har haft et meget usædvanligt livsforløb. Han er måske den eneste imam i verden, der som dreng har ringet med kirkeklokker, da hans farfar var kirketjener, som ung mand rejste han som barfodspilgrim til hellige hindu steder i Himalaya-bjergene for til sidst at ende som imam på Nørrebro.

Info:
Abdul Wahid Pedersen
Dato: Tirsdag d. 8. marts 2016, kl. 19.00.
Sted: Holbæk Bibliotek, Nygade 9, Holbæk
Billet á 20 kr.- kan købes på kommunens biblioteker eller via bibliotekets hjemmeside.

Denne artikel er publiceret den 27. februar 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

En kommentar

  • jesper von Staffeldt

    Holbaekonline.dk har spurgt Abdul Wahid Pedersen om vi måtte videofilme hans foredrag, men fået et høfligt nej , for som han siger : Det er tre år siden jeg trak mig ud af mediernes søgelys, og det ønsker jeg fortsat at være.
    Hans regnes i øvrigt som en af de mere moderate imaner, især set i forhold til det der pt. sker i Grimshøjmoskeen i Århus. Så vil du opleve ham “live” så er det nok en god ide at bestille biletter nu

Leave a Reply