Ny præst for mennesker på kanten

Anne Katrhine Clausen er ny korshærspræst. Foto: Kirkens Korshær.

Anne Katrhine Clausen er ny korshærspræst. Foto: Kirkens Korshær.

Fra 15. februar har Anne Katrhine Clausen været udnævnt som korshærs- og diakonipræst i Holbæk Provsti og sognepræst i Skt. Nikolai Pastorat.

Anne Kathrine Clausen er 33 år gammel. Hun er opvokset på Midtfyn men bor nu i København. Hun er den 15. korshærspræst i landet og hun kalder det for et “drømmejob”:

– Det er intet mindre end et drømmejob for mig, da det kombinerer det bedste i folkekirken: det diakonale arbejde som korshærspræst og så på provstplan i en synlig handlende kirke og det klassiske sognepræstearbejde, der giver tilhørsforhold til menigheden og dens medlemmer, siger Anne Kathrine Clausen.

Glæde i varmestuen
– I varmestuen har vi svært ved at får armene ned, siger korshærsleder Kjeld Lundorf og fortsætter:

– Mange har glædet sig til at en præst får sin faste gang i huset. Og Anne Katrhine er allerede kendt af de fleste. Hun er nemlig kommet i varmestuen i et par år når lejligheden har budt sig.

Efter gudstjeesten er der reception og festlig samvær i Kirkens Korshærs varmestue, som ligger umiddelbart ved siden af kirken.

Hun indsættes formelt i embedet ved en gudstjeneste i Skt. Nikolai Kirke søndag d. 6. marts klokken 14. Det er provst Detlef von Holst, der forestår indsættelsen sammen med sognets præster og præster fra hele provstiet. Også chef for Kirkens Korshør i Danmark, Helle Christiansen deltager i indsættelsen.

Denne artikel er publiceret den 20. februar 2016 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

Leave a Reply