13. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Holbæk Sportsby
Læserbrev

Det ligner et billigt transportcenter, som tilfældigvis er landet midt i et finsk landskab med en spredt beplantning af gamle grantræer. Øjet fanges af en smuk sø i forgrunden som himlen spejler sig i og en bakkehøj i baggrunden med en baneopstregning der glider ned over siderne.

Er vi i Holbæk? Nej, heldigvis ikke. – Man har skånsomt valgt at gemmer denne mastodont af sammenbragte industrihaller længst ude ved Omfartsvejen, bag Knudskoven og lidt fra vejen.

En gang blev Megacentret kåret til det grimmeste centerområde i Danmark. Om det har været intentionen at leve op til denne tvivlsomme titel også for byens kommende sportscenter vides ikke, men med et discount byggeri af denne kaliber, blottet for enhver form for arkitektoniske ambitioner, er man godt på vej.
Det bør med dette udspil, være klart for enhver, at ambitionsniveauet omkring et helt nyt sportscenter i Holbæk har været alt for stort i forhold til de midler der kan stilles til rådighed.

Tænk derfor alternativt, tag udgangspunkt i det vi har og byg det nødvendige op herudfra.

Per Fynboe
arkitekt MAA
Bispehøjen 100
4300 Holbæk

3 thoughts on “Læserbrev: Holbæk Sportsby

  1. Helt enig. Det er ikke ligefrem nogen skønhedsplet, der tænkes påbegyndt.Men de lokale skal åbenbart tilgodeses uanset prisen.

  2. Også helt enig.
    Man skulle ikke tro, at det kunne lade sig gøre i et land, der har mønstret navne som Arne Jakobsen, Jørn Utzon, Vilhelm Lauritzen og Henning Larsen m.m.fl.
    Ren discount. Skammeligt!

Comments are closed.