Byrådsmedlem og fagforenings-mand enige: Forstår ikke behovet for udlicitering

Ole Brockdorff (S) og Klaus Rokkedal (3F) forstår ikke hvorfor man vil udlicitere Vej og Park.

Ole Brockdorff (S) og Klaus Rokkedal (3F) forstår ikke hvorfor man vil udlicitere Vej og Park.


Økonomiudvalget i Holbæk Kommunen har besluttet sig for, at bl.a. Vej og Park skal “konkurrenceudsættes” på trods af årlige million overskud. Men det forstår fagligsekretær i 3F Klaus Rokkedal og byrådsmedlem for socialdemokraterne Ole Brockdorff ikke.

Som vi tidligere har skrevet, så har Vej & Park i de seneste år givet et overskud på i alt godt 27 millioner kroner. Alligevel har Økonomiudvalget besluttet sig for, at gå videre med muligheden for at udlicitere arbejdet til private.

Vækker undren
Både Fagligsekretær i fagforenigen 3F, som organiserer medarbejdere hos Vej og Park, og det socialdemokratiske medlem af byrådet, Ole Brockdorff undrer sig over, hvorfor man ønsker at konkurrenceudsætte – eller udlicitere – Vej og Park, fordi afdelingen har flere indtægter end udgifter og dermed er en overskudsforretning.

Klaus Rokkedal mener, at man som byråd har et ansvar som arbejdsgiver:

– Hvis man mener man har en afdeling, som kan gøre tingene billigere, så bør man søge at afklare hvordan man gør det billigst i eget regi, altså holde kampen inde i sin egen virksomhed.

Han mener ikke at der er nogen grund til, at udlicitere en sund forretning.

“Det kører jo ikke særlig godt nogen steder”
Det socialdemokratiske byrådsmedlem og medlem af Klima og Miljøudvalget, Ole Brockdorff, er ikke begejstret for idéen om, at udlicitere Vej og Park:

– Vi har set et utal eksempler rundt omkring hvordan disse udliciteringer indenfor Vej og Park har kørt. Jeg vil måske godt tro, at der i Nordsjælland et sted findes en enkelt kommune hist og her, hvor det kører nogenlunde fornuftigt, men ellers har vi jo konstateret, at det kører jo ikke særlig godt nogen steder, siger Ole Brockdorff og nævner udliciteringer i den gamle Svinninge Kommune og i Odsherred Kommune, som eksempler på udliciteringer, der er “gået i kage”, som han siger.

Ole Brockdorff oplyser, at han har meddelt sin gruppeformand, at han siger nej til udlicitering af Vej og Park, hvis det kommer til afstemning i byrådet.

Se hele interviewet med fagligsekretær i 3F Klaus Rokkedal og byrådsmedlem for socialdemokraterne Ole Brockdorff i videoen herunder:

Holbaekonline.dk ser over de kommende dage nærmere på arbejdet med udlicitering af Vej og Park, samt andre både aktuelle og historiske udliciteringssager i Holbæk Kommune.

Denne artikel er publiceret den 20. december 2015 og indholdet er muligvis ikke længere dækkende.

4 kommentarer

 • Maiyanne

  Med lov skal man land bygge og nedbryde. Gode og givende arbejdspladser,penge i kommunekassen betyder mere end penge i vej og park afdelingen, de gode arbejdsforhold og sammenholdet mellem kollegerne. Gad vide hvornår de begynder at stemme for en udlicitering af byrådet !!!! Dette må absolut kunne gøres bedre af andre. Glædelig jul

 • Hanne Duelund Larsen

  Super idé 🙂

 • Bob Nohope

  Ja Holbæk kommune har jo “gode erfaringer” med at udlicitere (- det kostede skatteyderne at Holbæk kommune havde udliciteret rengøringen…) – og erfaringerne fra landets andre kommuner viser entydigt at når Danske kommuner udliciterer så er prisen IKKE den eneste faktor som skal medregnes – når f.eks private hjemmepleje- leverandører krakker på stribe.

  Venstre er nu ved at indføre minimal-kommunal-“staten”.

  Ja – god ide at det er byrådet som udliciteres 😉 Til et …privat firma bestående af personer fra Korsbæk…

  “4 millioner kroner årligt, kan lyde som mange penge at spare, men alene i 2014 gav Vej og Park et overskud på 5,523 millioner kroner. Faktisk har Vej og Park siden 2008 givet et overskud på mere end 27 millioner kroner. Penge, som Holbæk Kommune har kunnet bruge på andre områder, hvor der har været behov for penge.” (citat Holbæk Online)

  JA DET SKAL DA STOPPES
  Når noget virker og giver overskud i kommunalt regi – så skal det overdrages til private firmaer…

  Jeg gætter på at det bliver et firma med gode personlige relationer til politisk niveau/politisk partier..?

  NOGEN SOCIAL PROFIL
  Kan man jo ikke ligefrem beskylde Holbæk kommune for at have når kommunale arbejdspladser erstattes af private…

 • Leif Juhl

  Jamen Enhedslisten Holbæk, byder velkommen til modstanderne af
  Udlicitering, så er vi ikke, de eneste i byrådet mere, der er imod udlicitering.
  Mvh. Leif Juhl

Leave a Reply