18. maj 2024

Kirkens Korshær kunne nok godt bruge nogle af de penge, som de handlende i Holbæk by har sparret ved at lade kommunen betale julebelysningen. Foto: Rolf Larsen.

Kirkens Korshær kunne nok godt bruge nogle af de penge, som de handlende i Holbæk by har sparret ved at lade kommunen betale julebelysningen. Foto: Rolf Larsen.
Kirkens Korshær kunne nok godt bruge nogle af de penge, som de handlende i Holbæk by har sparret ved at lade kommunen betale julebelysningen. Foto: Rolf Larsen.

Ja der er skrevet meget i denne avis om juleudsmykningen i Holbæk Bycentrum og der har været mange reaktioner på vore artikler om at kommunen alene d.v.s. skatteyderne har betalt gildet, mens de handlende, slap let over betalingen.

Der har været læsere som lidt sarkastisk har skrevet at de erhvervsdrivende burde sætte priserne ned på deres varer, da de jo har sparet at betale for juletræ m.m.

Jeg vil her på Holbaekonline komme med et – synes jeg selv – godt forslag – inspireret af Charles Dickens’ Et juleventyr om den kedelige gnier Scrooge, som juleaften får rigtig dårlig samvittighed over sin opførsel og manglende medfølelse for andre mennesker og så den klassiske historie om Robin Hood som tog fra de rige og gav det til de fattige :
Hvad med de handlende i Byens centrum gav en passende procentdel af deres omsætning til værdigt trængende? Og jeg kan sagtens pege på et oplagt mål: Kirkens Korshærs varmestue ved Museet. De udfører et stort socialt arbejde som aflaster kommunen, som desværre ikke har været så flinke at pristalsregulere tilskuddet til varmestuen, så denne stadig kan opretholde sin service over for sine mange brugere. Det kan betyde, at hvis økonomien strammer for meget til, så kan det blive nødvendigt at lukke om søndagen.

Så hvis Byforumskonsulent Jonas Wother Petersen en dag stiller op med en check af en fornuftig størrelse fra de handlende i Holbæk bycentrum for at overække den til varmestuens leder Keld Lundorf, så møder Holbaekonline.dk gerne op med både kamera, og mikrofon.

PS! jeg tror ikke Varmestuen ville blive ked af det hvis kommunen også kunne finde en klat penge i denne juletid. Nu er det jo sådan i politik, at hvis man foreslår noget nyt som koster penge, så ser andre politikere gerne man finder steder hvor man kan spare. Og den tradition vil jeg da gerne tage op: Mon Ikke Vækstudvalgets formand Kurt Næsted kunne høvle f.eks 25.000 kr i kommunal støtte til næste års koncert i Østre anlæg, når støtten er på en kvart million kroner. Man kunne også stramme lidt op på et andet mammutprojekt; Holbæk i pinsen eller måske Sports- og Fritidsudvalget (eller hvad det nu officielt kalder sig) skar lidt ned på tilskud til sporten – en arena til nogle hundrede millioner – som alle sport- og idrætsforeninger i hele Holbæk Kommune vistnok i følge politikerne har bedt om selv – er vist tilskud nok i lang tid fremover.. Der er også muligheder for at spare på fratrædelsesgodtgørelser til kommunale chefer og spare på kommunikationsrådgivning, hvis man fik lidt mere styr på kommunen.

God jul.

Denne klumme er udtryk for forfatterens holdning og ikke nødvendigvis for Holbaekonline.dks holdning.

2 thoughts on “Jespers klumme : I denne søde juletid…

  1. ja alt sammen lyder god men kirkens korshær har ikke åbent om søndagen det ville de da gerne men har det ikke men ellers vil jeg give dig ret hvad med at spare nogle af de steder der foreslås så man kan hjælpe og have åbent om søndagen også

  2. du har ret , der er ikke åbent om søndagen, men et ønske om også at kunne holde åbent om søndagen

Comments are closed.