5. maj 2024

Formanden for Foreningen af Kommunale Brandvæsener, Niels Christensen og Maria Jacobsen under overrækkelsen hos Holbæk Brandvæsen. Foto: Rolf Larsen.

Formanden for Foreningen af Kommunale Brandvæsener, Niels Christensen og Maria Jacobsen under overrækkelsen hos Holbæk Brandvæsen. Foto: Rolf Larsen.
Formanden for Foreningen af Kommunale Brandvæsener, Niels Christensen og Maria Jacobsen under overrækkelsen hos Holbæk Brandvæsen. Foto: Rolf Larsen.
Natten til søndag den 22. marts i år handlede fire unge kvinder hurtigt og uden den mindste tøven, da de opdagede at det brændte i en lejlighed i et opgangsbofællesskab for psykisk handicappede på Markedspladsen i Holbæk.

De fire heltinder, der egentlig var på vej i byen, ringede 1-1-2 og fortalte om branden, og samtidig gik de igang med at evakuere beboerne i opgangen samt naboopgangen.

Flammerne stod ud af vinduet i den brændende lejlighed. Foto: Michael Johannessen.
Flammerne stod ud af vinduet i den brændende lejlighed. Foto: Michael Johannessen.

Allerede dengang fortalte indsatsleder hos Holbæk Brandvæsen, Jan Bruun, til Holbaekonline.dk, at de fire unge kvinders indsats gjorde en stor forskel for brandvæsnets indsats.

Siden fik de fire heltinder; Fie Kristensen, Natassia Juliussen, Maria Jacobsen og Lonnie Poulsen blomster og tak af borgmester Søren Kjærsgaard og indsatsleder Jan Bruun indstillede dem til Brandchefernes Hæderslegat, fordi deres indsats, uden tvivl havde reddet flere liv.

Hæderslegatet blev uddelt på Foreningen af Kommunale Brandchefers årsmøde i august i Fredericia.
Fie Kristensen, Natassia Juliussen og Lonnie Poulsen deltog på mødet i Fredericia og her fik heltinderne udover et diplom, også blomster og prisen på 10.000 kroner hver. Men Maria Jacobsen var forhindret i at deltage. Maria Jacobsen er nemlig under uddannelse som sergent og den dag var hun på march-tur.

De fire heltinder fra venstre: Fie Kristensen, Lonnie Poulsen, Maria Jacobsen og Natassia Juliussen fotograferet om natten,  få minutter efter  de havde redde beboerne ud af en brændende ejendom på Markedspladsen i Holbæk.  Foto: Michael Johannessen
De fire heltinder fra venstre: Fie Kristensen, Lonnie Poulsen, Maria Jacobsen og Natassia Juliussen fotograferet om natten, få minutter efter de havde redde beboerne ud af en brændende ejendom på Markedspladsen i Holbæk. Foto: Michael Johannessen

Men hos Holbæk Brandvæsen og Foreningen af Kommunale Brandchefer, synes man ikke, at Maria Jacobsen skulle snydes for, at blive hædret. Derfor blev der fredag eftermiddag afholdt et arrangement hos Holbæk Brandvæsen, med en let frokost og lidt at drikke. Og formanden for Foreningen af Kommunale Brandvæsener, Niels Christensen, havde taget vejen fra Jylland til Holbæk for at holde tale for Maria og overrække hende blomster, diplom og en check på 10.000 kroner. Tilstede var også to af de andre heltinder; Fie Kristensen og Natassia Juliussen.

Under den efterfølgende uformelle snak, fortalte Fie, Natassia og Maria om hvordan de var gået en omvej til byen og havde opdaget branden. Om hvordan de ringede til branvæsnet og med det samme gik igang med at redde beboerne ud af bygningen. Om hvordan Maria havde smadret en rude og skåret sig under forsøget på at banke en beboer op og hvordan hun havde sparket døren ind til den brændende lejlighed, så beboeren derinde, kunne komme ud i sikkerhed. Og selvom det var erfarne brandfolk, der var tilstede i rummet, blev der lyttet og nikket anerkendende for de fires store indsats.

Men hvad gjorde de fire unge heltinder efter deres redningsaktion? – De gik såmænd i byen på SOHO og festede, som de hele tiden havde planlagt at gøre.

Holbaekonline.dk var med og det vil der komme en reportage ud af, som vil blive sendt på LokalKanalen.dk søndag d. 1. november kl. 22.00 med genudsendelse efterfølgende mandag og torsdag – begge dage kl. 8.30.

Læs også:
Brand i ejendom på markedspladsen
Fire piger gjorde en forskel: Vækkede beboerne i brændende ejendom
Heltinder fik blomster og tak af borgmesteren

1 thought on “Heltinde hædret med diplom, blomster og 10.000 kroner

Comments are closed.