2. maj 2024

Holbæk Byråd ventes at vedtage en forlængelse af kommunens sponsoraftale med 2. divisionsklubben Holbæk B&I.

Aftalen giver bl.a. fodboldklubben ret til at sælge navnet på Holbæk Stadion, hvilket man har benyttet sig af og solgt til en lokal fiskehandler/restaurant. Det betaler HB&I kommunen 100.000 kroner for årligt – som modregnes kommunens sponsorat på årlige 200.000 kroner. Dermed er netto-sponsoratet 100.000 kroner årligt.

For sponsoraftalen får kommunen et lille logo i kampprogrammerne, på klubbens hjemmeside og i annoncer, samt et reklameskilt på stadion. Desuden skal alle børn og unge under 18 år bosiddende i kommune have gratis adgang til hjemmekampe og klubben forpligter sig til at deltage i pressearrangementer og støtte op om kommunale projekter på sundheds- og kultur- og fritidsområdet.

Nye generelle sponsor-principper
I forbindelse med arbejdet med forlængelse af sponsoraftalen med Holbæk B&I er der blevet udarbejdet nogle generelle principper for sponsoraftaler med direkte økonomisk støtte til en idrætsaktør.

De siger bl.a. at der skal være tale om eliteniveau og der skal være en reel eksponeringsværdig for kommunen. Der skal arbejdes professionelt med talenter og så lægges der vægt på, at de områder, der eventuelt måttes støttes, har en betydelig andel af børn og unge engageret. Dertil kommer øvrige forhold, hvor det f.eks. kan medvirke til at en forening får nemmere ved at indgå andre sponsoraftaler.

Også principperne forventes vedtaget på byrådsmødet på onsdag.