5. maj 2024

Channa og hendes søster i SOS-børnebyen i Phnom Penh. Foto: Marcus Frendberg

Channa og hendes søster i SOS-børnebyen i Phnom Penh. Foto: Marcus Frendberg
Channa og hendes søster i SOS-børnebyen i Phnom Penh. Foto: Marcus Frendberg
Det er populært i Holbæk at være SOS-faddere for et barn gennem SOS Børnebyerne. Millioner af børn mangler dog stadig hjælp.

På verdensplan lever 24 millioner børn uden mor og far. En urimelig tilværelse, der rammer børnene på deres tryghed, skolegang og muligheder senere i livet.

Derfor glæder man sig hos SOS Børnebyerne over, at mange danskere vælgere at blive faddere for et barn.

– Fadderne er med til at give børn en tryg barndom og et kærligt hjem. Intet er i mine øjne vigtigere for et lille barns opvækst. Vi er ekstremt taknemmelige for støtten,siger direktør i SOS Børnebyerne, Paula Guillet de Monthoux.

I Holbæk Kommune er der i dag 378 faddere, der støtter gennem SOS Børnebyerne. Fadderne giver hver måned et fast beløb til SOS-børnebyen, hvor fadderbarnet bor, og får samtidig lov at følge barnets udvikling gennem billeder og breve.

Og ser man på udviklingen over tid, er der meget, der tyder på, at netop denne form for støtte er blevet populær. I løbet af det seneste år er antallet af faddere i Holbæk steget med hele 5,6 procent, og på landsplan er der sket en fordobling siden 2004.

Paula Guillet de Monthoux håber, at den gode udvikling vil vare længe endnu, for millioner af børn mangler stadig et hjem med muligheden for at blive elsket, komme i skole og få den støtte et hvert barn har brug for, fortæller hun.

Hjælper børn som Channa
To af de børn, der allerede har fået hjælp af fadderne er Channa og hendes søster fra Cambodja. De blev efterladt af deres mor, mens de var helt små. Formentlig, fordi moren var for fattig til at passe børnene og måtte rejse til udlandet for at finde arbejde. Men ingen ved helt præcist, hvorfor hun forlod de to små piger. En dag var hun simpelthen bare væk.

Takket være støtten fra fadderne, fortæller Paula Guillet de Monthoux, har Channa og hendes søster i dag fået hjælp. De bor i SOS-børnebyen i Phnom Penh, hvor de har fået en SOS-mor og går i skole, så de kan lære at klare sig selv og bryde den onde cirkel.

– Channas historie viser jo bare, at vi kan gøre noget, hvis vi vil. Det er så uendeligt vigtigt, at vi aldrig svigter børnene, siger Paula Guillet de Monthoux.

Hun håber, at mange flere i Holbæk og omegn vil melde sig som faddere. Det koster fem kroner om dagen, og man kan tilmelde sig på www.sosbornebyerne.dk eller ringe ind og tale med en medarbejder i organisationen.

Udover indsatsen med fadderskaber har Holbæk tidligere markeret sig med et flot resultat til SOS Børnebyernes landsindsamling. Den 10. maj på mors dag blev der indsamlet 67.423 kr. i Holbæk Kommune.

Bliv SOS-fadder for et barn
24 mio. børn lever uden omsorg fra mor og far

Børn uden forældre er i større risiko for at ende i børnearbejde. I Cambodja, hvor Channa og hendes søster vokser op, arbejder flere end et ud af tre børn for at overleve

SOS Børnebyerne hjælper udsatte og forældreløse børn i 134 lande verden over.

Som SOS-fadder er du med til at give et udsat barn en tryg barndom og et kærligt hjem med en SOS-mor

Det koster fem kroner om dagen at blive fadder for et barn

Som fadder får du løbende tilsendt billeder og breve, der fortæller om dit fadderbarns liv, udvikling og dagligdag