Drikkevandet i Holbæk er landets fjerdebilligste

Denne fyr kan roligt drikke videre. Drikkevandet i Holbæk Kommune er nemlig landets fjerde billigste. Foto: Barrie Taylor.

Denne fyr kan roligt drikke videre. Drikkevandet i Holbæk Kommune er nemlig landets fjerde billigste. Foto: Barrie Taylor.

Drikkevandet i vores kommune er det fjerde billigste i hele landet. Det viser en opgørelse fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, som har undersøgt priserne på drikkevand og spildevand i alle landets kommuner.

Lidt sløjere står det til med spildevandsprisen. Her ligger prisen i Holbæk Kommune på 33.pladsen blandt landets 98 kommuner.

Men på de samlede omkostninger, altså drikkevand og spilevand, der for en gennemsnitsfamilie udgør 4495 kroner årligt, er Holbæk den 16. billigste kommune.

I forhold til de 60 forbrugerejede vandværker i Holbæk kommune, så er der kun seks værker, der har billigere vandpriser end Holbæk Forsyning A/S.

Store variationer landet over
Der er stor forskel på priserne landet over. De laveste årlige udgifter finder man i Frederiksberg Kommune, hvor en gennemsnitlig familie betaler 3.222 kroner, mens en sidestillet familie betaler 9.756 kroner om året for drikkevand og afledning af spildevand i Ærø Kommune.

– Det er interessant, at danskerne betaler væsentligt forskellige priser på vand alt efter, hvor de bor i landet. Også selvom forskellene delvist kan skyldes niveauet af forsyningsselskabernes investeringer i eksempelvis kvaliteten af drikkevandet, siger vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels Beier og fortsætter:

– Tallene kan indikere, at nogle forsyningsselskaber er mere effektive end andre. Forhåbentlig kan opgørelsen være en øjenåbner for de forsyningsselskaber, der ønsker at blive mere effektive til forbrugernes fordel.

Leave a Reply