28. april 2024

Holbæk Kommune har startet et nyt pilotprojekt, hvor en enkelt af kommunens virksomhedskonsulenter skifter det kommunale kontor ud med skriveborde på virksomheder med mange aktiveringspladser til ledige.

Projektet er den første konkrete udløber af arbejdet i en såkaldt omstillingsgruppe med navnet “Virksomheder hjælper ledige i arbejde”. Her har Holbæk Kommune og en række virksomheder i foråret forsøgt at finde ud af, hvordan man kan få flere af de ledige, der står længst fra arbejdsmarkedet, i aktivering på virksomhederne.

– Virksomhederne siger samstemmende, at de har behov for en tættere og mere uformel kontakt med kommunen, hvis de skal aktivere flere ledige. Vi tror på, at vi kan sikre virksomhederne maksimal smidighed ved at tilknytte en fast konsulent, der oven i købet er fysisk tilstede. For kommunen vil det til gengæld betyde, at flere ledige kan komme i den virksomhedsrettede aktivering, som vi ved, får folk i arbejde, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Sine Agerholm, der er formand for både Arbejdsmarkedsudvalget og omstillingsgruppen.

I den kommende tid rykker en af kommunens virksomhedskonsulenter derfor ind i Bauhaus, Føtex, Berendsen og PH Distribution i stedet for på administrationscentret på Jernbanevej i Holbæk.

– Vi går helt nye veje. Derfor er det også fantastisk, at virksomhederne bakker op, og vil hjælpe os med at høste erfaringer, som vi kan bruge, når vi forhåbentlig ruller projekt ud i fuld skala, siger Sine Agerholm.

Penge til stort projekt
Pilotprojektet er nemlig første skridt. På sit møde i onsdags anbefalede Holbæk Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg at byrådet afsætter 3,25 millioner kroner i 2015 og 7,5 millioner hvert af de kommende tre år til et mere omfattende projekt.

Hvis byrådet følger arbejdsmarkedsudvalgets anbefaling, kan det overordnede projekt gradvist starte i efteråret.

Og Sine Agerholm har store forventninger til resultaterne:

– Vi ved, at flere kommer i arbejde efter aktivering i en virksomhed. Det er rigtig godt for den enkelte borger. Når flere kommer i beskæftigelse, falder kommunens udgifter, og derfor forventer vi faktisk også et overskud i forhold til vores investeringer allerede fra 2017.