19. maj 2024

En 26-årig kvinde fra Roskilde kontaktede torsdag aften kl. 23.32 politiet og fortalte, at hun havde været udsat for røveri.

Røveriet var sket kort før anmeldelsen, da en en ung mand havde henvendte sig til hende, mens hun sad på en bænk på Holbæk Station. Den unge mand havde med en mindre kniv truet kvinden til at udlevere sin pung. Hun oplyste røveren om, at hun ikke havde nogen penge på sig.

Den 26-årige gav politiet et signalement af røvere og få minutter efter bemærkede en af politiets patruljer en ung mand med det anførte signalement løbe fra Shell-tanken på Valdemar Sejrs Vej i retning mod Holbæk Station sammen med en anden ung mand.

De to unge blev standset og det viste sig at være en 13-årig dreng fra Højby Sj. og en 14-årig dreng fra Brønshøj. Den 14-årige havde, ifølge Midt- og Vestsjællands Politi, en lille hobbykniv på sig.

Begge drenge blev taget med til politistationen i Holbæk, hvor de begge blev afhørt til sagen om forsøg på røveri under overværelse af de sociale myndigheder.

Ingen af de to unge kan ikke sigtes for noget, for de er begge under den kriminelle lavalder på 15 år.

Da politiet i løbet af natten var færdige med de to unge, blev de begge afhentet af deres værger.