3. maj 2024

På mandag d. 18. maj kan man diskutere den kollektive trafik med byrådsmedlem John Harpøth, der også er formand for omstillingsgruppen “Kollektiv trafik – et tilbud til alle”.

Dialogen vil foregå på det sociale medie Facebook og her kan interesserede komme med komme med kommentarer og stille spørgsmål om både busser, flextur og den visiterede kørsel for eksempelvis handicappede, skolebørn og ældre.

John Harpøth ser frem til dialogen:

– Alle skal kunne komme rundt i vores kommune. Men vi skal også kigge på, om vi kan få mere for de penge, vi bruger på området. Derfor har vi også i omstillingsgruppen brugt en del krudt på at afdække behovene gennem undersøgelser, input fra eksperter og åbne borgermøder. Det har nu resulteret i en række indsatsområder, som jeg rigtig gerne vil snakke med folk om, siger John Harpøth.

De indsatsområder som John Harpøth omtaler er:

– Koordinering af forbindelserne i den samlede kollektive trafik, fx mellem bus, tog, bil og cykel
– Information og dialog om de kollektive tilbud og om brugen af dem
– Den mest optimale fordeling af ressourcerne til land-/bytrafik
– Visiteret kørsel.

Områderne er udpeget, fordi en indsats her, ifølge John Harpøth, både kan føre til en bedre dækning af behovene samt besparelser.

– Hvis vi bliver bedre til at kombinere de forskellige transportformer og hele tiden gå i dialog og informere om løsningerne, så tror jeg både, vi kan spare men også sikre, at vi får mere for de penge, vi giver ud, siger John Harpøth.

Dialogen kommer, som skrevet til at foregå på Facebook på adressen facebook.com/hiftrafik mellem klokken 20 og 22.

Hvis ikke man er på Facebook kan man i stedet rigne til John Harpøth på telefon 72 36 61 30.