28. april 2024

LO-næstformand Lizette Risgaard var hovedtaler ved 1. maj arrangementet i Østre Anlæg i Holbæk og her talte hun bl.a. om social dumping og hævet pensionsalder.

I sin tale gav hun udtryk for, at alt for mange er utrygge over fremtiden: De frygter ledighed og nedslidning.

“Stort set ligegyldigt hvor jeg kommer hen, så føler de ansatte sig utrygge. De er bekymrede for fremtiden”, sagde Lizette Risgaard.

For på trods af en hvis optimisme i erhvervslivet over, at der efterhånden er ved at komme gang i hjulene, så føler de ansatte sig pressede.

Og det gælder, ifølge LO-næstformanden, både på det private og det offentlige arbejdsmarked, hvor de ansatte oplever, at de bliver presset af social dumping: Af virksomheder, der rykker ind på det danske arbejdsmarked med lavere løn og ringere forhold, og som dermed konkurrerer på urimelige vilkår.

– det skal vi gøre noget ved, lød det i LO-næstformand Lizette Risgaards 1. maj-tale i Østre Anlæg i Holbæk.​

“Halve og kvarte lønninger hører ikke til på det danske arbejdsmarked. Nej, vi skal ha’ en løn vi kan leve af, og et arbejde, vi kan holde til. Et helt langt arbejdsliv, vel at mærke,” understregede Lizette Risgaard.

Af samme grund langede LO-næstformanden også ud efter den tilbagetrækningsreform, der afvikler efterlønnen og hæver pensionsalderen.

“Politikerne får ikke fred for fagbevægelsen, før vi sammen får taget hånd om de mennesker, der er blevet ramt af alt for barske reformer: Dem, som stadig er på arbejdsmarkedet, men som frygter fremtiden. De er for unge til at kunne få pension, når de når starten af 60’erne, men de bærer rundt på en gammel og nedslidt krop efter en menneskealder i arbejdstøjet,” sagde Lizette Risgaard.