7. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Holbæk Have sælges og ny Arena opføres

Det må være konsekvensen af den nye politiske aftale og dermed ny konstituering i Holbæk Byråd, efter Venstre og Socialdemokratiet har underskrevet en noget overraskende politisk og økonomisk aftale der utvivlsomt rækker ind i næste valgperiode.

Konstitueringsaftalen fra valgaftenen i november måned 2013 er hermed trådt ude af kraft. De helt store tabere i denne forbindelse må være Dansk Folkeparti og Det radikale Venstre.

Man behøver ikke den helt store eksamen for at se at denne nye V og S aftale også rækker ind i næste valgperiode, hvor den Socialdemokratiske gruppe overtager første viceborgmesterposten og et par formandsposter. Dermed bliver der ingen lønnede poster til John Harpøth (DF) og Emrah Tuncer (B).

Hvad angår det nye Arena projekt er det dog stadig vanskeligt at se hvordan økonomien skal hænge sammen, når aftalen indeholder en anlægsramme på max 275 mio. kr. Anlægget skal indeholde svømmehal, i den størrelse svømmeklubbens formand Johnny Henriksen har præsenteret for borgmesteren, en multi- og en ketsjerhel, fodboldbaner, en fodboldarena, atletikstadion, tennishal og tennisbaner, en samlet foyer med café samt et sundhedscenter. Alt skal igangsættes på én gang til en pris på max 275 mio. kr.

Det synes at være umuligt når man ved at multihal og ketsjerhal samt de store krav svømmeklubben stiller til et nyt ”svømmestadion” vil koster over 200 mio. kr.

Så der ligger en skjult dagsorden på salg af Holbæk Haves godt 20 ha grønne arealer, og så kan idé- og projektmagerne, bag det nye Arenaforslag, købe arealet og opføre boliger i indtil fem etager.

Der bliver sikkert flere politiske slagsmål inden byrådet tager den endelige stilling.

Morten Ulrich
Formand for Holbæk konservative vælgerforening