19. maj 2024

Arena-projekt kommer til at koste mere end en kvart milliard kroner.

Prisen for det nye Arena-projekt forventes at blive 275 millioner kroner plus “det løse”. Det fremgår af det “princip notat”, som Økonomiudvalget forventes at vedtage på sit ekstraordinære møde lørdag.

Af notatet fremgår det, at anlægsøkonomien “maksimalt udgør 275 mio. kr.” men det fremgår også, at beløbet er “eksklusiv sundhedscenter, infrastruktur og byggemodning”. Dermed kan regningen for det nye idræts- og sundshedsanlæg sagtens blive dyrere.

Af notatet kan man også læse, at man vil bruge 10 millioner kroner ekstra om året i forhold til det man bruger i dag, på finansiering, drift og vedligeholdelse.

Skal udbyddes som konkurrence
Det fremgår af notatet, at projektet skal udbydes efter udbudsdirektivets regler om konkurrencepræget dialog. Det vil give mulighed for at drøfte og afklare de juridiske og finansielle viklgær, som skal være gældende, herunder hvor stort et ansvar og hvilke risici den private part er i stand til at påtage sig.

Tilbudsgiveren kan, ifølge notatet, erhverve sig byggerettigheder til opførelse af en eller flere selvstændige ejerlejligheder, som f.eks. kan udlejes til sundhedsfagelige virksomheder eller organisationer eller f.eks. et fitnesscenter og som ifølge notatet “forhåbentlig også vil betyde en reduktion af den kommunale betaling”.

3 thoughts on “Pris for den nye Arena: 275 mi0. + “det løse”

  1. Så må man da håbe at dem der vil bruge dette center selv betaler hvad det koster, så ikke skatteyderne kommer til at berale

  2. Radikale Venstre jubler over idrætsanlæg

    I tirsdagens avis kunne man på forsiden læse, at V og S går sammen og sikrer idrætsanlæg. På baggrund af den overskrift har jeg modtaget flere henvendelser fra undrende borgere om, hvorfor Radikale pludselig ikke vil Holbæk Arena eller Holbæk sports- og sundhedscenter. Jeg forstår godt, at folk har undret sig og har brug for at slå nogle ting fast:

    Radikale Venstre går stadig ind for et nyt idrætscenter og glæder sig over, at der endelig er et flertal for den.

    Jeg har som formand for Kultur- og Fritidsudvalget været med under hele processen og har hele vejen holdt fast i den centrale model fordi jeg tror på, at det er den bedste løsning og fordi det hele tiden har været foreningernes ønske. Jeg glæder mig over, at det bliver muligt at etablere et samlet center, som vil kunne erstatte de gamle, nedslidte faciliteter, som foreningerne råder over nu, og som vil kunne komme borgerne i Holbæk kommune til glæde i mange år.

    Radikale Venstre har, under hele forløbet, lyttet til foreningerne og støttet initiativet. Det gør vi fortsat. Det nye flertal bag er en rigtig god nyhed for alle borgere i Holbæk kommune og for foreningerne, som fortjener tak og ære. Tillykke til jer og til Holbæk.

    Med venlig hilsen

    Emrah Tuncer
    Formand for Kultur- og Fritid
    Radikale Venstre

  3. syntes ikke det er en god ide at bruge så mange penge til en ARENA når Holbæk kommune altid mangler penge det er det mange gang på gang får at vide det er jo os alle der skal betale og jeg og alle dem jeg kender har ikke brug for den og tror kun det er få der har brug for den men skal betale alligevel

Comments are closed.