7. maj 2024

Redaktionen har modtaget nedestående indlæg:

 

Tillykke Holbæk!

Alt tegner nu til et klart flertal i Holbæk Byråd for et sports og Sundhedscenter. En rigtig glædelig situation, som ikke mindst foreningerne i Holbæk By har ventet på med længsel. Det har derimod i længere tid været et fodslæbende og ubeslutsom byråd.

Hvis fire års hård kamp for et visionært projekt nu endelig lykkedes ja, så har det været sliddet værd. For det har i sandhed været et slid.

Arbejdstitlen er nu Holbæk Sport og Sundhedscenter. Et meget visionært projekt som ligger fint i forlængelse af de tanker der tidligere har været fremme omkring idrætsfaciliteterne i Holbæk By.

Imponerende som foreningslivet fortsat arbejder med stor omhu og interesse. Det peger tydeligt på, at når man er frivillig i foreningslivet, så er man også målrettet.

Der bruges ikke kræfter på unødvendige og ligegyldige diskutioner. Man er tværtimod resultatorienteret. Det er en verden, hvor der dagligt kæmpes om “point og resultater”.

Et stort flertal i byrådet er nu klar til at tage ansvar for et nyt Sports og Sundhedscenter. Og samme flertal trækker i arbejdstøjet og viser mod og vilje så Holbæk Kommune får sit Sports og Sundhedscenter ved Kunsthøjskolen.

Foreningerne har hele tiden ønsket en centralisering af idrætsfaciliteterne. Det er det der nu viser sig at være et flertal for – også politisk. Den synergieffekt og det fælleskab der herved opnås er af overordentlig stor betydning. Foreningerne har leveret – på et sølvfad – til det politiske niveau, de tanker og ideer som de ønsker til deres medlemmer.

Et projekt, der ikke på nogen måde hverken er fancy eller prestigeagtigt, men derimod enkelt og ligetil i sin opbygning og tilgang til et Sport og Sundhedscenter i Holbæk by.

Vi skal i byrådet vise, at vi kan handle og vi skal lægge de mange frustrationer som vi har skabt – bag os. Nu skal der vises mod og træffes beslutninger. Lad os vise, at vi kæmper for resultater og at vi også vil på “tavlen”. Det skylder vi de mange frivillige og ulønnede fra foreningslivet i hele Holbæk Kommune.

Budskabet er forstået og modtaget og vi er nu i byrådet parate til at træffe de nødvendige beslutninger. En ny idræts-æra er på vej i Holbæk Kommune.

Bjarne Kongsted (V)
Politisk ordfører.
Holbæk Byråd