5. maj 2024

I dag flages der for Danmarks udsendte - og byrådet hylder dem med tale og traktement. Foto: Per Palmkvist Knudsen (CC BY-SA 2.5)

Et flertal i byrådet har besluttet  at droppe flagregulativet. Foto: Per Palmkvist Knudsen (CC BY-SA 2.5)
Et flertal i byrådet har besluttet at droppe flagregulativet. Foto: Per Palmkvist Knudsen (CC BY-SA 2.5)
I 2012 indførte byrådet et centralt flagregulativ, der bestemte på hvilke dage og i hvilke anledninger, der skulle flages fra kommunens bygninger. Men i går vedtog byrådet så, at droppe regulativet igen.

Da man i april 2012 vedtog flagregulativet var formålet, at få et politisk besluttet regelsæt for flagning fra kommunens bygninger – herunder hvilke dage og med hvilke flag, der skal flages.

Regulativet læner sig tæt op ad de officielle flagregler og flagdage, og omfatter desuden nogle særlige kommunale flagdage, herunder valgdage, officielle besøg mv.

Et lille år senere blev regulativet tilrettet, da politiet flyttede ud af Det Gamle Rådhus og der derfor ikke længere skulle flages på poltiets særlige flagdag.

Men i går vedtog et flertal i Holbæk Byråd bestående af Venstre, Socialdemokraterne og De Radikale, at afskaffe flagregulativet. I mod afskaffelsen stemte Dansk Folkepartis fire byrådsmedlemmer samt løsgængeren Steen Klink.

Fremover vil det så være administrationen der har ansvaret for at beslutte regningslinjer for flagning fra de kommunale bygninger. Det var også dem der havde ansvaret for den kommunale flagning før april 2012.

Det fremgår af beslutningsreferatet at afskaffelsen af flagregulativet primært vil “have den konsekvens, at byrådet fremover slipper for at tage stilling til eventuelle tilretninger af flagregulativet”.