27. april 2024

I går kort før klokken 18 fik Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra en butikskontrollant, der i SuperBrugsen i Svinninge havde tilbageholdt en udenlandsk butikstyv efter tyveri af spiritus.

Politiet kørte til supermarkedet og anholdt en 35-årig mand fra Rumænien, der havde stjålet fire flasker rom til en værdi af 592 kr. Flaskerne havde han skjult under sit overtøj, da han gik gennem kassen uden at betale.

Butikskontrollanten havde mistanke, at en medgerningsmand havde været i ledtog med den anholdte butikstyv, men det var ikke lykkedes at tilbageholde den mistænkte medgerningsmand, der flygtede til fods ud af butikken og derefter forsvandt.

Den anholdte blev med assistance fra en tolk afhørt til sagen og herefter anbragt i et arresthus, idet grundlaget for hans ophold i Danmark skulle undersøges nærmere, ligesom politiets jurister skal tage stilling til, om han skal fremstilles i grundlovsforhør. Under efterforskning af sagen fandt politiet ud af, at den anholdte tidligere var blevet sigtet for berigelseskriminalitet sammen med en anden mand, som viste sig at være identisk med den mistænkte, flygtede medgerningsmand. Den mistænkte blev identificeret som en 29-årig mand fra Rumænien og blev nu efterlyst af politiet, som anholdt ham kl. 02.20 i nat, da han blev fundet sovende i en udenlandsk bil på en rasteplads i Karlslunde.

Den 29-årige skal i dag også afhøres til sagen med assistance fra en tolk, hvorefter politiets jurister afgør, om nogen af dem skal fremstilles i grundlovsforhør.