27. april 2024

Redaktionen har modtaget nedestående læserbrev:

Bevar Tølløsebanen

Vi er netop trådt ind i et nyt år, og det bliver i år, at Region Sjælland med Jens Stenbæk i spidsen skal tage beslutning om, hvorvidt de vil nedlægge Tølløsebanen, som det allerede er blevet luftet i medierne. Min holdning er klar: Vi skal bevare Tølløsebanen.

Vi har brug for en stærk infrastruktur i hele landet og også her i regionen. Vi har brug for investeringer i jobskabelse og udvikling, men også investeringer i bedre kollektiv transport. Der er tusindvis af pendlere i regionen, og vi skal ikke gøre det sværere at pendle. Tværtimod. Det skal være lettere at bo i Region Sjælland og pendle internt i regionen og til hovedstadsområdet. Og lokalbanerne er en vigtig del af vores lokale infrastruktur. På Christiansborg arbejder jeg for, at vi netop bruger vores fælles penge på bedre transportforhold, der både er godt for alle sjællændere og vores virksomheder – og som også giver arbejdspladser. Tænk bare på togfonden, som vil gøre det hurtigere at komme fra Kalundborg til hovedstaden og som samtidig betyder mange nye job.

En beslutning om at lukke Tølløsebanen vil trække i den helt forkerte retning. Det vil forringe mulighederne for at blive boende i vores område og pendle til og fra arbejde eller uddannelse. Der er brug for det modsatte. Nemlig at vi fastholder vores trafikforbindelser og sikrer nye investeringer. Vi kan se, at vores region i nogle områder halter bagefter, når det handler om at få folk i arbejde og uddannelse. Her er god infrastruktur en vigtig del af løsningen, som giver vækst, udvikling og nye muligheder. Derfor siger jeg klart og tydeligt til mine kollegaer i Regionsrådet: Bevar Tølløsebanen!

Af Rasmus Horn Langhoff, folketingsmedlem for Socialdemokraterne og formand for Folketingets Transportudvalg