19. april 2024

Det forventes ikke, at forhøjet vandtstand bliver et problem med stormen "Dagmar", som det blev med "Bodil" i 2013. Foto: Michael johannessen.

Det forventes ikke, at forhøjet vandtstand bliver et problem  med stormen "Dagmar", som det blev med "Bodil" i 2013. Foto: Michael johannessen.
Det forventes ikke, at forhøjet vandtstand bliver et problem med stormen “Dagmar”, som det blev med “Bodil” i 2013. Foto: Michael johannessen.
(opdateret kl. 20.32) Politi, beredskab og kommunen er klar når stormen Dagmar rammer vores område i løbet af i dag.

Fredag morgen har kommunernes beredskaber, hjemmeværn, beredskabsstyrelsen og politiet, der tilsammen udgør den lokale beredskabsstab, været samlet for at forberede sig på voldsomt vejr fredag og lørdag.

– Alle myndigheder er klar til at tage de udfordringer op som måtte komme, og det har været vigtigt for os, at vi alle er beredte, så vi på ingen måder bliver overrasket, hvis vejret skulle blive voldsommere, end vi forventer, siger politiinspektør Jens Børsting, Midt- og Vestsjællands Politi, der står for den overordnede koordinering myndighederne imellem.

Politiet opfordrer borgerne til at tænke sig om og i øvrigt hjælpe hinanden, hvor der måtte være behov for det.

Forventer ikke problemer med forhøjet vandstand
I vores område, forventes forhøjet vandstand ikke at blive et problem. DMI forventer ikke mere 136 cm og så længe vandstanden er under 150 cm, forventer beredskabet i Holbæk Kommune ikke problemer.

I skrivende stund er der ikke brug for generelle forholdsregler, oplyser Holbæk Kommune på sin hjemmeside. Beboere og erhvervsdrivende i særligt udsatte områder kan dog blive kontaktet direkte af beredskabet for aftaler om forebyggelse af skader.

Beredskabet vurderer løbende situationen.

DMI har ved 17-tiden ændret varslet og forventer stormende kuling fra vest, med vindstød af storm eller stærk storm, 24-30 m/s.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik.

Orø-Holbæk færgen aflyser afgange
Holbæk-Orø overfarten oplyser, at man på grund af stærk storm ikke sejler flere afgange i dag. Først aflyste man afgangene kl. 18.40 og 19.30, ment forventede at kunne genoptage sejladsen igen kl. 21.50. Men nu har overfarten meddelt, at man altså har aflyst alle afgange resten af dagen. Man forventer at stormen tager af i løbet af natten og man sejler igen lørdag morgen med første afgang fra Orø kl. 8.20.

Holbaekonline.dk følger løbende situationen…

Senest opdateret kl. 20.32

1 thought on “Myndighederne: Vi er klar til “Dagmar”

  1. Sidste om Orøfærgerne : Ingen af de to færger forventer problemer i dag, men i morgen kan det måske give problemer især hvis vinden går i Nord. Så check din SMS for Holbækfærgens vedkommende, hvis du er tilmeldt ordningen , og skulle der opstå problemer, så gå ind på Holbaekonline.dk hvor vi er opdateret om vejrsituationen

Comments are closed.