Shakespeare-premiere på Fair Play

Lene Vestergård og Erling Hjernø på scenen i Viljen til sejr - frit efter Shakespeares Coriolanus. PR foto.

Lene Vestergård og Erling Hjernø på scenen i Viljen til sejr – frit efter Shakespeares Coriolanus. PR foto.

Fredag har Teatret Fair Play en premiere i huset. Det er forestillingen Viljen til Sejr.

Forestillingen er en nyfortolkning af et af Shakespeares voldsomme dramaer, Coriolanus, som foregår i Rom for 2.500 år siden.

Der er én skuespiller og én musiker på scenen. Men de to giver krop, stemme og lydlandskaber til oprør i Rom, store slag på slagmarken og jublende folkemængder.

I forestillingen er der selvbevidste krigere, modvillige fodtudser og vægelsindede håndværkere, den trofaste slavindes omsorg for krigsheltens lille søn og selvfølgelig Corionalus selv. Han er genial som hærfører, men mangler helt sansen for det politiske magtspil. Det har hans mor til gengæld og dramaet om Roms overlevelse kommer til at stå mellem de to: mor og søn.

Lene Vestergård og Erling Hjernø står på scenen. Historiefortællingens mester, Vigga Bro, instruerer. Og det er historiefortælling, der er tale om. Dramatisk historiefortælling. Roms fæstningsværker, krigernes heste og en skyggefuld terrasse bliver til mellem fortælleren, musikeren og publikum.

For 18 år siden var Teatret Fair Play, sammen med Vintapperteatret i Odense, producenter på ’Coriolanus’, som nu genopstår. Med samme kunstneriske team, men nytænkt både hvad angår tekst og scenisk fremtræden. Og altså også med ny titel.

Det var Lene Vestergård der fik lyst til at tage livtag med krigshelten Coriolanus igen:

– Jeg elskede at spille forestillingen dengang. For et lille år siden, var der en række begivenheder i verden, der på uhyggelig vis mindede mig om det skarpe blik Shakespeare har på manipulation, på arrogance og på mennesker der står midt i magten. Og mine kolleger var med på ideen om at tage forestillingen op igen, fortæller Lene Vestergård.

Fair Play har støttet med både menneskelige ressourcer og teknik, og lægger nu også lokaler til premieren.

Info:
Viljen til Sejr. Frit efter Shakespeares Coriolanus
Dato: Fredag d. 9. januar kl. 19.30 og lørdag d. 10. januar kl. 15.00
Sted: Teatret Fair Play, Borchsvej 3, 4300 Holbæk
Billetter kan bestilles hos Teatret Fair Play, telefon 59 43 85 95

Leave a Reply