27. april 2024

En mindre biljagt på Holbækmotorvejen endte først, da den flygtende bil punktede.

Onsdag eftermiddag kort før klokken 13 blev en af politiet civile patruljer overhalet af personbil, som kørte væsentligt hurtigere end tilladt. Et tjek af bilens nummerplader viste, at nummerpladerne var stjålet i Hellerup i december måned sidste år.

Færdselspatruljen besluttede sig derfor til at standse bilen, men bilens fører ønskede tilsyneladende ikke at standse og snakke med politiet. Bilen fortsatte med høj hastighed ad motorvejen mod øst, indtil et af bilens forhjul punkterede ved Vipperød.

Det viste sig, at bilens fører – en 29-årig mand fra Kvistgård – aldrig havde erhvervet et kørekort. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, for brug af den stjålne nummerplade på sin uindregistrerede og uforsikrede bil og for en hastighedsovertrædelse. Da det nu var tredje gang inden for blot 1½ måned, at politiet afslørede den 29-årige i at køre bil trods manglende kørekort, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil således blive indkaldt til et retsmøde, når sagen og spørgsmålet om konfiskation skal afgøres.